Администрацията на платформата Reddit реши да съхрани безплатния достъпа до

...
Администрацията на платформата Reddit реши да съхрани безплатния достъпа до
Коментари Харесай

Потребителите на Reddit победиха администрацията – достъпът до API за някои приложения ще остане безплатен

Администрацията на платформата Reddit реши да запази безплатния достъпа до API за приложенията със специфични благоприятни условия. Това може да понижи част от напрежението сред платформата и основателите на странични клиенти.

Достъпът до API Reddit ще бъде безвъзмезден, при изискване че приложенията останат некомерсиални и дават отговор на потребностите на потребителите със специфични потребности. „ Свързахме се с някои разработчици на некомерсиални приложения за досегаемост и ги помолихме да създадат изключение от нашите широкомащабни условия за ценообразуване — сподели представителят на платформата Тим Ратшмид (Tim Rathschmidt) пред The ​​Verge.

Потребителската общественост на Reddit беше възмутена от решението на администрацията да направи достъпа до API заплатен, защото това може да натовари разработчиците на неофициални приложения с несъразмерни разноски и да ги принуди да затворят планове. И по този начин, основателят на известния клиент Apollo Кристиян Селинг (Christian Selig) сподели, че неговият план с новите цени ще му коства към 20 милиона $ годишно.

Модераторите на r/Blind разгласиха намерено писмо, протестирайки в него против смяната на цените, която може да навреди на такива планове със специфични благоприятни условия, като RedditForBlind и Luna For Reddit. Те означиха, че новият уеб-интерфейс и формалните приложения на Reddit са лишени от функционалностите, нужни за тази общественост. Те се пробваха да се свържат с администрацията на ресурса, само че все още на издание на отвореното писмо, причините им не бяха чути. Няколко дни по-късно Reddit въпреки всичко се съгласи на някои отстъпки.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР