Администрацията на парламента с призив да не мъкнат и кърпи

...
Администрацията на парламента с призив да не мъкнат и кърпи
Коментари Харесай

Голям резил: депутати крадат сапун от тоалетните

Администрацията на Народното събрание с апел да не мъкнат и кърпи по кабинетите

Дали българските депутати са издигнали хигиената в фетиш, или тайничко си отмъкват кърпи и сапун от тоалетните в Народното събрание? Тази алтернатива очевидно вълнува администрацията на Народното събрание и е станала причина за предупредителни надписи в пространствата, в които нормално човек влиза самичък.

Скъпи сътрудници, във връзка със зачестилите неналичия на кърпи за ръце и течен сапун в санитарните пространства в постройката на Народното събрание на пл. “Александър Батенберг ” №1 Ви уведомяваме, че санитарните материали са предопределени за прилагане само и единствено във WC пространствата, а не по кабинетите, които населявате.

Моля за схващане!

Дирекция “Управление на собствеността ”

Тази записка е поставена в тоалетните до пленарната зала на някогашния Партиен дом, където се придвижиха съвещанията на Народното събрание заради ремонт в остарялата постройка. Там има стаи на парламентарните групи, на комисиите, заседателни зали, кабинети.

А бележката стана мотив зевзеци да стартират с версиите за какво се е появила. Едни допускат, че депутатите са прецизни в хигиената и мият толкоз постоянно ръцете си, че от администрацията не смогват да заредят с задоволително кърпи и сапун. Други обаче са на мнение, че и на народните представители нищо човешко не им е непознато. И веднага като има нещо на облага, си вземат.

Трети пък са възмутени, че макар огромните заплати депутатите пестят всячески. Според последните данни главното заплащане на народните представители е 5661 лв.. Към тази сума има добавки за присъединяване в комисии, стаж и научно звание. На този декор опаковка от хартиени кърпи за ръце с 200 бройки коства под 3 лв., течен сапун е почти на същата цена. Бърза сметка демонстрира, че народен представител може да спести месечно 5-6 лв., в случай че се възползва от служебните хигиени материали, вместо да ги купува.

Източник: 24 часа
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР