Администрацията на новия президент на САЩ Джо Байдън ще обяви

...
Администрацията на новия президент на САЩ Джо Байдън ще обяви
Коментари Харесай

САЩ обмислят да се върнат в Съвета на ООН по правата на човека

Администрацията на новия президент на Съединени американски щати Джо Байдън ще разгласи тази седмица, че ще възобнови взаимоотношението на страната със Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на представители на американските управляващи.

Това ще е следващото анулирано решение на предходния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп за отдръпване на страната от интернационална организация или съглашение. Тръмп извади Съединените щати от Съвета на Организация на обединените нации за правата на индивида преди близо три години.

Държавният секретар Антъни Блинкън и почитан американски посланик в Женева ще разгласят през днешния ден, че Съединени американски щати ще се причислят назад към основания в швейцарския град орган със статут на наблюдаващ. Идеята е Съединените щати да се кандидатират да бъдат определени за пълновръстен член на съвета, споделиха цитираните представители на администрацията на Байдън.

Това решение евентуално ще си навлече рецензии от страна на консервативни американски конгресмени и на произраелското лоби, отбелязва АП.
Тръмп извади Съединени американски щати от правозащитния орган на Организация на обединените нации поради, съгласно него, несъразмерното му концентриране върху Израел, против който бяха признати максимален брой сериозни резолюции. Друг мотив за неодобрение на някогашния американски президент беше фактът, че понастоящем страни членки на съвета са страни като Китай, Русия, Венецуела, Куба и Еритрея, упреквани в нарушавания на правата на индивида.

Откакто стана президент на Съединени американски щати на 20 януари, Байдън причисли назад страната към Парижкото съглашение за климата и Световната здравна организация и алармира за интерес за връщане към съглашението за иранската нуклеарна стратегия и ЮНЕСКО.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР