Администрацията на настоящия президент на САЩ Джо Байдън продължи напред

...
Администрацията на настоящия президент на САЩ Джо Байдън продължи напред
Коментари Харесай

Байдън отменя редица концесии за добив на нефт в резервати в САЩ

Администрацията на сегашния президент на Съединени американски щати Джо Байдън продължи напред с проектите си да спре сондирането на петрол и газ в Националния резерват за диви животни в Арктика. Министерството на вътрешните работи на страната разгласи през днешния ден, че е спряло договорите за наем, които предходната администрация е продала на търг на нефтодобивни бизнесмени, което е станало факт единствено седмици, преди Тръмп да напусне поста си.

Настоящото решение е последвано от изпълнителна заповед, която президентът Джо Байдън издаде още в деня на встъпването си в служба, в която се желае министърът на вътрешните работи да вкара краткотраен мораториум върху всички петролни и газови действия в убежището. Добивът на петрол и газ ще бъде спрян, до момента в който Министерството на вътрешните работи организира нов екологичен обзор, се споделя в изказване, оповестено неотдавна. Въз основа на този обзор договорите за наем и концесиониране на сондажи на петрол могат да бъдат анулирани, а в други случаи лимитирани.

Министерството на вътрешните работи на Съединени американски щати съобщи, че би трябвало в профил „ правни дефекти “ свързани с предходния екологичен обзор, извършен от администрацията на Тръмп. Националният резерват да дива природа в Арктика е дом на намаляваща популация от полярни мечки и там редица типове се връщат всяка година, с цел да могат да родят своите дребни в предпазена среда.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР