Администрацията на хотел в курортния град Хамамет в Тунис отказва

...
Администрацията на хотел в курортния град Хамамет в Тунис отказва
Коментари Харесай

Британски туристи са заложници в хотел в Тунис заради неплатени сметки

Администрацията на хотел в курортния град Хамамет в Тунис отхвърля да пусне своите посетители – английски туристи, поради неуредени сметки, оповестява MailOnline.

 © БГНЕС
Най-старата английска туристическа компания „ Томас Кук ” е на границата на банкрута, изпратените с нейно ходатайство туристи са държани като заложници заради опасения, че компанията няма да заплати престоя им в хотела.

Потърпевши са разгласили в обществените мрежи фотоси, от които е видно, че защитата е затворила вратите на хотела, а личният състав упорства туристите да си платят. Гостите, естествено, отказали, защото към този момент са платили за почивката си на „ Томас Кук ”.

В хотела са изключили безжичния интернет и не са разрешили на водача да откара туристите на летището.

Задържането на английските посетители може да докара до спомагателни разноски туристическата компания. Днес акционерите се събират, с цел да решат въпроса с набирането на още 200 милиона лири към договорката от 900 милиона лири, нужни за спасяването на най-старата английска туристическа компания.

Има опасения, че английските туристи може да бъдат изгонени от хотела, в случай че „ Томас Кук ” разгласи банкрут, което ще трансформира европейските ваканционни курорти в „ бежански лагери ”.

От туристическата компания твърдят, че всички ваканционни пакети са застраховани и полетите се извършват постоянно.

Ако въпреки всичко се стигне до банкрут, 150 000 почиващи ще разчитат на държавното управление, което създава проекти за най-мащабното репатриране във Англия в спокойно време.

Министърът на външните работи Доминик Рааб увери, че нито един английски екскурзиант няма да остане на произвола. В ход е планирането на интервенция за деяние при изключителна обстановка, при положение, че се потвърдят най-мрачните опасения.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР