Администрацията на Хонконг взе решение да отложи придвижването на законопроекта

...
Администрацията на Хонконг взе решение да отложи придвижването на законопроекта
Коментари Харесай

Хонконг отлага приемането на спорен закон след масовите протести

Администрацията на Хонконг взе решение да отсрочи напредването на законопроекта за екстрадиция, провокирал всеобщи митинги в града.
В сряда разглеждането на закона на второ четене бе отсрочено, откакто десетки хиляди стачкуващи блокираха постройката на Законодателния съвет на Хонконг. Стигна се до конфликти с полицията, която употребява гумени патрони и сълзотворен газ против групите, които се пробваха да щурмуват постройката. Над 80 души бяха ранени , а 11 основатели на безредиците бяха арестувани. На 9 юни в Хонконг се състоя най-голямата през последните години протестна акция с присъединяване по някои данни на 1 млн. души. На 16 юни опозицията привиква нова многохилядна проява.
Припомняме, че проектозаконът разрешава на управляващите в града да екстрадират извършители и нарушители в комунистически Китай и други страни. Хонконг е част от Китай, само че има необятна автономност, като се изключи защитата и външната политика. В същото време правораздаването в двата субекта са прекомерно разнообразни. Протестиращите се притесняват, че в Китай могат да бъдат екстрадирани съперници на режима в Пекин, правозащитници и въобще дисиденти и свободомислещи хора. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР