Администрацията на Доналд Тръмп възложи поръчка за 3.9 млрд. долара

...
Администрацията на Доналд Тръмп възложи поръчка за 3.9 млрд. долара
Коментари Харесай

Тръмп си поръча нов президентски самолет за $3.9 милиарда

Администрацията на Доналд Тръмп разпореди поръчка за 3.9 милиарда $ на американския авиационен колос Boeing, с цел да създаде новият президентски аероплан на Съединени американски щати (Air Force One).

Договорът планува компанията да създаде, модифицира и тества 2 нови самолета, които да транспортират американския президент, оповестяват източници на Bloomberg.

Летателните апарати Boeing 747-8 би трябвало да бъдат доставени до декември 2024 година Това би била последната година на Тръмп в Белия дом, в случай че завоюва втори мандат.

Тръмп реализира неофициална договорка в края на февруари с основаната в Чикаго Boeing за контракта на закрепена цена, който съгласно Белия дом ще е по-евтин с 1.4 милиарда $ по отношение на заложеното преди този момент. Публичните оценки демонстрират, че спестените пари ще бъдат надалеч по-малко - може би няколкостотин милиона $.

Президентът тормози отбранителната промишленост и огромните американски компании, които имат контракти с държавното управление, започвайки да подлага на критика договорката за Air Force One повече от месец преди публично да встъпи в служба.

 Американският президент ще има нов аероплан. Ето против каква цена
Американският президент ще има нов аероплан. Ето против каква цена

Пентагонът подписа контракт с Boeing

" Boeing построява чисто нов 747 Air Force One за бъдещи президенти, само че разноските са отвън надзор, повече от 4 милиарда $. Анулиране на поръчката! ", написа Тръмп в акаунта си в Twitter в типичния си абсурден жанр.

След последвалите договаряния сред Белия дом и авиопроизводителя, Boeing реши да понижи цената. " Ще го създадем за по-малко от това и сме ангажирани да работим дружно, с цел да сме сигурни, че това ще се случи ", съобщи изпълнителният шеф на компанията Денис Мюленбург.

Оповестяването на контракта идва в същия ден, в който Тръмп съобщи в изявление за CBS, че новият аероплан ще бъде оцветен в цветовете на американското знаме - алено, бяло и синьо, вместо в обичайните за Air Force One бяло, синьо и светлосиньо. Американският Конгрес също е известен за договорката.

Президентският аероплан на Съединени американски щати е една от най-скъпите летящи машини. Голяма част от разноските за него идват от идват от скъпи и комплицирани модификации, нужни, с цел да се трансфорат емблематичните самолети на Boeing в летящи замъци, които транспортират американски президенти по целия свят.

Самолетите ще бъдат оборудвани с двойни спомагателни елементи, вместо с единичната система за електрическо зареждане, която се употребява при гражданската авиация.

Предвидена е и комплицирана информационна система, пространства за работа и отмора на президента и жена му, асансьори за по-лесно качване и слизане, отбранителни качества и други функционалности, демонстрират документите на Военновъздушни сили на Съединени американски щати.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР