Администрацията на Доналд Тръмп ще разпрати във вторник по всички

...
Администрацията на Доналд Тръмп ще разпрати във вторник по всички
Коментари Харесай

САЩ изпробва система за предупреждение за общонационално бедствие

Администрацията на Доналд Тръмп ще разпрати във вторник по всички мобилни телефони в Съединени американски щати известие, съдържащо думите " ТОВА Е ПРОБА ", с цел да ревизира по какъв начин действа неизползвана до момента система за предизвестия към обществеността за изключителни обстановки от народен мащаб. Това заяви нощес Федералната работа за справяне с изключителни обстановки (ФЕМА), представена от Ройтерс и АП.

Съобщенията ще бъдат под наслов " Президентски сигнал за паника ", като телефоните ще издават мощен тон и характерно трептене. Потребителите на мобилни телефони в Съединени американски щати няма да могат да изключват тази услуга.

През 2016 година президентът Барак Обама подписа закон, който задължи ФЕМА да сътвори система, посредством която Белият дом да може да предизвестява всички американци при опасност за публичната сигурност.

В Съединени американски щати от 2012 година съществуват системи за безжично предупреждаване на жителите за случаи като изчезнали деца, рискови атмосферни условия и естествени бедствия, само че не и за президентски наставления. Потребителите на мобилни телефони могат да избират дали да одобряват сигнали за естествени бедствия или изчезнали деца.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР