Администрацията на Доналд Тръмп ще отмени знакова мярка, обявена от

...
Администрацията на Доналд Тръмп ще отмени знакова мярка, обявена от
Коментари Харесай

САЩ спират войната срещу въглищата - отменят закона на Обама за чисти централи


Администрацията на Доналд Тръмп ще анулира знакова мярка, оповестена от някогашния президент Барак Обама в битката против климатичните промени, с която се ограничаваше размерът на веществата, замърсяващи атмосферата, отделяни от ТЕЦ-овете. Това заяви късно нощес шефът на Агенцията за отбрана на околната среда на Съединени американски щати Скот Пруит в тирада в Кентъки. Той посочи, че президентът Тръмп ще подпише през днешния ден по-късно решение за анулация на закона за чисти централи на предходната администрация.

" Войната против въглищата свърши ", разгласи Пруит. Щатът Кентъки е земя на миньори, копаещи въглища, в източната част на страната, съобщи Агенция Франс Прес, представен от Българска телеграфна агенция.

Предишното ръководство използваше цялата си власт и престиж, с цел да направи по този начин, че организацията да дефинира спечелилите и губещите и метода, по който се създава сила в страната. Това беше неприятно, добави Пруит.

През 2015 година, когато беше основен прокурор на Оклахома, Пруит уточни, че въпросният проект за чисто произвеждане на сила е " противозаконен опит да се усили властта на федералните бюрократи върху енергийната политика на щатите ".

Подходът на новия президент Съединени американски щати като цяло е друг от метода на администрацията на Обама. Тръмп е критик на теорията за световното стопляне и на Парижкото съглашение за климата. На 1 юни Тръмп разгласи, че Съединени американски щати излизат от него, напомня ТАСС.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР