Администрацията на Доналд Тръмп продължава с ударите по китайския технологичен

...
Администрацията на Доналд Тръмп продължава с ударите по китайския технологичен
Коментари Харесай

Доналд Тръмп с нов удар срещу Huawei

Администрацията на Доналд Тръмп продължава с ударите по китайския софтуерен колос Huawei. Този път снабдители, в това число производителя на чипове Intel , са известени, че им се лишават избрани лицензи за продажба на полупроводникови артикули на китайската компания, заяви.
Това деяние, евентуално последното против Huawei от страна на президента Тръмп, се вписва в дългогодишните старания за намаляване на най-големия производител на телекомуникационно съоръжение в света, който Вашингтон вижда като опасност за националната сигурност.
Huawei и Intel са отказали коментар. Министерство на търговията на Съединени американски щати продължава работата с други организации за " поредно " използване на политиките за лицензиране по метод, който " пази ползите на националната сигурност и външната политика на Съединени американски щати ".
Според информация от Асоциацията на полупроводниковата промишленост, министерството ще откаже забележителен брой претенции за лицензи за експорт на артикули за Huawei и даже ще отнеме издадени по-рано лицензи. Източник, осведомен със обстановката, само че поискал анонимност, твърди, че са отнети осем лиценза от четири компании.
Припомняме, че Huawei е в ограничаващ лист на Съединени американски щати от май 2019 година и преди последното дейности на администрацията е имало към 150 чакащи утвърждение претенции за експорт на обща стойност 120 милиарда $.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР