Администрацията на Джо Байдън удължи за 18 месеца имиграционната защита

...
Администрацията на Джо Байдън удължи за 18 месеца имиграционната защита
Коментари Харесай

САЩ удължава периода временна защита на бежанци

Администрацията на Джо Байдън удължи за 18 месеца имиграционната отбрана за краткотрайно предпазен статус (TPS) за хаитяни в решение, което предотвратява депортирането на повече от 100 000 души от Съединени американски щати., оповестява „ Дойче Веле “.
Американският министър на вътрешната сигурност Алехандро Майоркас заяви в изказване мярката, от която хаитяните, пребиваващи в Съединени американски щати, могат да се възползват от 21 май.
 Анализ: Байдън флиртува с злополучие Анализ: Байдън флиртува с злополучие
Човешката природа остава непроменена във времето и пространството. Ето за какво преди имаше политическо, икономическо и обществено държание,...
За да оправдае решението, Майоркас акцентира, че Хаити " сега изпитва съществени проблеми със сигурността, обществени безредици, увеличение на нарушаванията на правата на индивида, разрастваща се беднотия и липса на съществени запаси, които са влошени от пандемията ".
Поради тази причина изпълнителната власт на Съединени американски щати реши да поддържа хаитяни, които към този момент са на тяхна територия, " до момента в който изискванията в Хаити не се подобрят, с цел да могат да се върнат безвредно ", сподели служителят.
За първи път Съединени американски щати предоставиха TPS на хаитяни през 2010 година след земетресението с магнитуд 7, което аргументи 300 000 смъртни случая в тяхната страна , и от този момент го удължава.
TPS е имиграционна стратегия, основана през 1990 година, с която Съединени американски щати дават изключителни разрешителни на жители на страни, наранени от въоръжени спорове или естествени бедствия.
През годините бенефициентите на TPS в Съединени американски щати са виждали, че разрешителното им се възобновява автоматизирано за 18-месечни интервали, само че държавното управление на някогашния президент Доналд Тръмп (2017-2021) взема решение да преоцени изискванията, които оправдават отстъпката на програмата за прекратяването му, макар че правораздаването го попречи.
 Президентът и първата дама на Съединени американски щати регистрираха обществено какъв брой налози са платили Президентът и първата дама на Съединени американски щати регистрираха обществено какъв брой налози са платили
Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и първата дама Джил Байдън пуснаха взаимна данъчна декларация, която регистрира годишния приход на семейство...
От TPS се възползват освен хаитяни, само че и жители на други страни, като суданци, салвадорци, хондуранци и никарагуанци.
Чрез оповестяването на незабавен декрет за здравето в Хаити, който ще продължи осем дни, президентът Йовенел Мойсе повтори паниката си за ново огнище на COVID-19 в страната.
" Току-що председателствах посредством видеоконференция ексклузивен Съвет на министрите. Правителството постановява изключително състояние за осем дни. Днес повече от всеки път зачитането на защитните ограничения е нужда, нужна на всички ", сподели Мойзе.
Хаити е относително малко обиден от ковид, само че през последните седмици записва ускоряване на инфекциите и смъртните случаи, свързани с заболяването.
Страната има 283 смъртни случая и 13 843 доказани инфекции от началото на пандемията, със 108 нови случая през последния ден, сочат данните на Министерството на публичното здраве.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР