Администрацията на Държавната дума е закупила 1800 лиценза за руските

...
Администрацията на Държавната дума е закупила 1800 лиценза за руските
Коментари Харесай

Държавната дума преминава към руските аналози на Windows и Office – за лицензите на руския софтуер са изхарчени 52,5 милиона рубли

Администрацията на Държавната дума е закупила 1800 лиценза за съветските версии на операционната система Windows и офисния софтуерен пакет Microsoft Office за депутатите и административния личен състав на Народното събрание на обща сума от 52,5 милиона рубли. Това оповестява изданието „ Ведомости “, като се базира на свои осведомени източници.

В известието се показва, че вместо операционната система Windows администрацията на Държавната дума е закупила операционната система Astra Linux, а вместо Microsoft Office – съветският вид „ Мой офис “, за което са изхарчени надлежно 29,3 млн. и 23,1 млн. съветски рубли. Началната цена на покупката е била 52,7 млн. рубли, а в търга е взела участие единствено компанията Step Logic. Представител на пресслужбата на Държавната дума удостовери покупката.

Step Logic от своя страна съобщи, че „ цялостните пакети съветски програмен продукт в цялостен размер са доставени на клиента през месец септември„. Представител на долната камара на Народното събрание съобщи, че това е плануван преход към потреблението на вътрешен програмен продукт, като добави, че сега чиновниците на четири отдела на долната камара са минали към новия съветски програмен продукт. Отбелязва се, че в бъдеще цялата администрация на Държавната дума, както и институциите на фракциите и депутатите ще преминат към потреблението на съветски аналози на задграничния програмен продукт. Лицензите, закупени в границите на актуалната покупка, са предопределени за компютрите, работещи с външната мрежа, а през идната година се възнамерява да бъдат закупени лицензи за компютрите, работещи с вътрешната мрежа.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg