Администрацията на Белия дом тотално хлопна вратите си пред правителството

...
Администрацията на Белия дом тотално хлопна вратите си пред правителството
Коментари Харесай

Белият дом тотално хлопна вратите пред правителството на Денков!: И Пентагонът ги е „отсвирил“…

Администрацията на Белия дом тотално хлопна вратите си пред държавното управление на Николай Денков.

Не единствено президентът на Съединени американски щати Байдън, само че и Пентагонът е отказал среща на българския министър председател Николай Денков и водената от него делегация, член от която е и министърът на защитата  Тодор Тагарев.

Отказани са срещи и в Министерство на стопанската система. Въпреки че в делегацията са включени и министърът на енергетиката Румен Радев и министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов.

Това излиза наяве от писмо на администрацията на Министерския съвет до българския дипломат в Съединени американски щати Георги Панайотов.

В писмото са посочени както цялостния състав на делегацията, по този начин и срещите, които тя ще има. Заедно с това и кой стои зад организацията на визитата.

„ Това е делегацията за проведеното от лобистката компания посещаване на Денков. Отказали са срещи в Белия дом и нямат още доказани срещи в Държавния департамент. Има срещи с 3 тинк-танка, лекция в университет, среща с общността. Министерство на енергетиката, Пентагона са отказали всевъзможни срещи “, пишат от Дондуков 1 до българското посолство в Съединени американски щати.

От екипа на Денков уведомяват дипломат Панайотов, че министър-председателят на Република България Н. Пр. акад. Николай Денков ще посети Съединени американски щати, гр. Вашингтон от 5 -9 февруари 2024 година

В тази връзка осведомят дипломат Панайотов за

Състав на българската делегация:

1. Н. Пр. акад. Николай Денков, министър-председател на Република България

2. Н. Пр. господин Асен Василев, министър на финансите
(пътува единствено по маршрут София-Вашингтон)

3. Пр. господин Тодор Тагарев, министър на защитата

4. Н. Пр. господин Богдан Богданов, министър на стопанската система и промишлеността

5. Н. Пр. господин Румен Радев, министър на енергетиката

6. Г-н Иван Модев, шеф на политическия кабинет на министър-председателя

7. Министерство на външните работи – следва да бъде конкретизирано името

8. Г-жа Таня Гермер, консултант само че външна политика на министър-председателя

9. Г-н Алекс Николов, консултант на министър-председателя

10. Г-н Николай Павлов, заместник-министър на икономиката и промишлеността

11. Г-жа Виолета Лорер, консултант на министъра на финансите
(Пътува единствено по маршрут София-Вашингтон)

12. генерал-лейтенант Цанко Стойков, заместник-началник на защитата

13. Г-н Антон Иванов, консултант на министъра на енергетиката

14. Г-н Георги Вълев, шеф иа отдел „ Правителствен протокол “, АМС

15. Г-жа Димитринка Георгиева, основен специалист в отдел Правителствен протокол “, АМС

16. Г-жа Надежда Узунова, специалист

17. Г-н Цветан Колев, оператор, дирекция ПИС, АМС

18. Г-н Николай Николов, държавен фотограф

Това е делегацията за проведеното от лобистката компания посещаване на Денков. Отказали са им срещи в Белия дом и нямат още доказани срещи в Държавния департамент.

Три тинк танка, лекция в университет, среща с общността, Министерство на енергетиката, Пентагона са отказали всевъзможни срещи. Среща с еврейски организации.

Прави усещане, че брачната половинка на Даниел Лорер – Виолета, посочена като консултант на финансовия министър, употребява държавния  самолет като такси, тъй като ще пътува с него единствено в посока Вашингон. И не се връща с делегацията. Дали остава там на шопинг или по персонални каузи, не е ясно. Във всички случаи не е ангажирана с така и така безделната витата на представителите на българското държавно управление зад океана.

Министърът на финансите Асен Василев също пътува единствено в посока София-Вашингтон. Не е известно за какво остава там и дали дружно с Виолета Лорер имат независима стратегия в Съединени американски щати.

От листата се вижда, че не се плануват присъединяване на медии. Вероятно тяхната роля за информиране на обществеността за срещите  на министрите ни ще се поеме от Надежда Узунова, посочена като специалист. Узунова води нагласените Фейсбук-интервюта на премиера Денков с авансово заложени въпроси.

Безцелното посещаване на българските министри в Съединени американски щати бе остро подложено на критика тази заран от водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

„ Ако те отиваха на камината на президента Байдън, три самолета да отидат – ще са малко, но да отиваш 5 дни с министри, които са били преди дни там като Тодор Тагарев. Това са самолетни билети за по 4000 – 5000 $ и е двоен критерий. Ако отиват за камината  – ще ги изпратя, ще махам, само че тия разходки напред – обратно, ще приказвам с Кирил Петков за тях. Ако ме убеди, че има изгода за страната ще спра да разясня “, отсече Бойко Борисов.

 

Източник: Епицентър

Още вести четете в секция България

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР