Администрацията на Белия дом обмисля през следващите месеци да освободи

...
Администрацията на Белия дом обмисля през следващите месеци да освободи
Коментари Харесай

Спад в цените на петрола след новината, че САЩ освобождават огромни резерви

Администрацията на Белия дом обмисля през идващите месеци да освободи до 180 милиона барела нефт от стратегическия петролен запас. Това би било най-голямото освобождение на петролни ресурси от 1974 година насам.

През последните седмици международните енергийни пазари са лабилни поради опасенията, че петролните доставки може да бъдат прекратени, в резултат на войната в Украйна и настояването на Русия да търгува петрола и естествения си газ в рубли.

Без да дават повече детайлности, от Белият дом оповестиха, че президентът Джо Байдън ще направи през днешния ден по-късно изказване по отношение на „ дейностите на неговата администрация за понижаване на въздействието на повишението на цените на горивата вследствие на дейностите на съветския президент “.

В светлината на тази информация, при утринната търговия в Азия американският нефт West Texas Intermediate поевтиня с 5,6%, а цената на Brent Crude - с 4,8%. Въпреки това Brent Crude към момента се търгува на към Щатски долар 108 $ за барел, което е...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР