Администрацията на Байдън засилва исканията към Тексас да предостави на

...
Администрацията на Байдън засилва исканията към Тексас да предостави на
Коментари Харесай

Администраторът на Байдън изисква Тексас да предостави на граничния патрул достъп до ключов парк в центъра на граничния спор

Администрацията на Байдън ускорява настояванията към Тексас да даде на чиновниците на граничния патрул достъп до основен парк в центъра на граничен спор.

Тексас пое контрола над крайбрежния парк по-рано този месец и стартира да отхвърля достъп на сътрудниците на граничния патрул, ескалирайки враждата сред губернатора на Тексас Грег Абът и администрацията на президента Джо Байдън, 

Републиканският губернатор неведнъж подлага на критика администрацията на Байдън, че не прави задоволително, с цел да спре вълната от нелегално секване на границата – която удари повече от 300 000 в цялата страна предишния месец.

Бръснаща тел се вижда на брега на Рио Гранде в Шелби Парк на 12 януари 2024 година в Игъл Пас, Тексас. (Brandon Bell/Getty Images)

Във вторник Министерството на вътрешната сигурност (DHS) изпрати на страната писмо до основния прокурор Кен Пакстън, изискващо достъп до Shelby Park, който е до Рио Гранде.

„ Доколкото ни е известн...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР