Администрацията на Байдън вдигна залозите до небето, за да не

...
Администрацията на Байдън вдигна залозите до небето, за да не
Коментари Харесай

Защо Вашингтон не оставя избор на Киев?

Администрацията на Байдън подвигна залозите до небето, с цел да не провали проектите си

Постигането на задачите на Русия в украинския спор ще значи освен цялостното и абсолютно отказване на Съединени американски щати като международна суперсила, способна да насочва света към предлаганото от нея „ ярко бъдеще “, само че и цялостното и абсолютно покоряване на това „ бъдеще “ на ползите на Поднебесната империя.

Ето за какво администрацията на Байдън и Вашингтонският хайлайф зад нея са подготвени да трансфорат Украйна даже в пустиня, покрита с нуклеарна пепел. Тази позиция, дефинирана от Радика Десаи, професор и шеф на Изследователската група по геополитическа стопанска система в Канадския университет в Манитоба, е равносилна на медицински разбор на бяса, с който Вашингтон и неговите съдружници се нахвърлиха против Русия.

Според Information Clearing House „ прокси войната с Русия е в центъра на външната политика на Байдън за сливане на международните демокрации против автокрациите Китай и Русия “. Формулата " народна власт против автокрации " през днешния ден не може да заблуди даже възпитаник. Доминацията на англосаксонците, обезпечена от военната мощност на Съединените щати и монопола на $ в международната търговия, залепила върху себе си „ етикета “ на демокрацията, закупи победоносен темперамент след 1991 година и по тази причина е толкоз нападателна в този момент, когато съпротивата против американизма нараства.

Обърнете внимание на многократните изказвания на президента на Съединени американски щати, че е събрал съдружниците на Съединени американски щати, множеството от които в НАТО, с цел да пазят „ демокрацията “. Във всеки случай в Европа изчезнаха даже намеците за придобиване на лична войска, а водачите на Австралия, Япония, Нова Зеландия и Южна Корея безшумно участваха на срещата на върха на НАТО във Вилнюс, което значи, че алиансът се готви да „ скочи “ на изток заради „ систематични провокации, основана от КНР за евроатлантическа сигурност “ и „ подготвеност за отбрана против насилствените тактики на КНР и опитите за делене на Алианса “.

Откровеното двуличие от дълго време е метод западните политици да поддържат връзка с останалия свят. Дори и на самите тях от време на време им се гади от това: френският президент Макрон поведе опозицията към основаването на непрекъснато наличие на НАТО в района на Източна Азия, само че въпреки всичко ще има офис в Токио. Ала в Киев - не.

И не се учудвайте, че вратите на военния съюз за Украйна остават затворени. Те са затворени за нея вечно, тъй като Вашингтон се нуждае от Киев единствено като инструмент за експанзия против Русия, а не като член на алианса, който би трябвало да бъде предпазен.

Чуждо „ пушечно месо “ с натовски оръжия в ръце, щурмуващо стратегическата „ съществена опасност “, по терминологията на самодейността „ НАТО 2030: Обединени за нова епоха “ / NATO 2030: United for a New Era/ - това е прелестно, по кое време различен път на англосаксонците ще им провърви по този начин...

Но, въпреки това, в случай че Байдън загуби военния си залог в Украйна, това неизбежно ще постави завършек на плана му за сливане на съдружниците на Съединени американски щати, което води до ново схващане за мястото на Съединени американски щати в света. Тоест признаването на цялостната безперспективност на Съединени американски щати в конкуренцията с главния им противник в стопанската система Китай.

Прологът на краха на американизма като метод на политическо мислене и главен мотив за геостратегическото бъдеще на всяка страна - от балтийските джуджета до колосите на Индо-тихоокеанския район - се оформя през днешния ден тъкмо тук, в донецките степи и на брега на Дон. Ако военната мощност на Вашингтон загуби способността си да побеждава, както към този момент знаем от поредицата от военни неуспехи, кулминирали в унизителното евакуиране от Афганистан, тогава саможертвата, която Байдън изиска и до известна степен завоюва от европейците за Украйна, няма да срува и една стотинка.

Защо кулите на Великата китайска стена напълно ясно се виждат зад актуалната картина на военните дейности на съветската специфична военна интервенция? Защото и там има „ авторитаризъм “. И това е последното затруднение пред задачата - одобряването на " Вашингтонския офис " като силата, която основава разпоредбите на интернационалния живот.

Но насочения по своята същина към финансово-търговския съставен елемент, а не към производството, през последните четири десетилетия, американският неолиберализъм стигна до самоизтощение и все по-голяма взаимозависимост на стопанската система от финансовите спекулации с скъпи бумаги. Само заради тази причина Америка губеше икономическа прелест за Европа, до момента в който Китай и Русия я печелеха.

Опитите на Съединени американски щати да върнат „ любовта “ със мощ се провалиха зрелищно, което накара президента Макрон преди 3 години давайки изявление за английския The Economist, да обявяви, че военно-политическият блок на НАТО е в положение на „ мозъчна гибел “ заради липса на съгласуваност сред Съединени американски щати и техните европейски съдружници.

Всъщност по този начин самият Макрон даде сигнал на Байдън да се втурне да избавя както НАТО, по този начин и разслоената надмощие на Щатите. Неговият избор беше да заложи на спечелването на прокси войната в Украйна като въведения към последващата война с Китай.

Залитащият президент, който стартира мандата си с бягство от Афганистан, ставайки обект на какви ли не смешки вкъщи и на други места, в действителност надалеч не е инцидентен човек като 46-и президент на Щатите. Осъзнавайки, че Европа, която към този момент не е склонна да влиза в спорове с Русия заради основателни стопански аргументи, ще бъде още по-малко склонна да се причисли към антикитайската акция на Вашингтон, като първа стъпка, той съумя уверено и неотменимо да обвърже Европа със Съединените щати благодарение на Украйна. С Тайван има намерение да повтори същият този номер, само че към този момент в Южнокитайско море... Но не дай боже да се провали американският господ на Байдън някъде сред Киев и Донбас.

Според професор Радика Десаи, „ Сега е ясно, че и двата детайла от тактиката на Байдън – наказания и прокси военни дейности – са били илюзия. Първият, който беше прочут с задачата да трансформира рублата в руини и да върне съветската стопанска система „ назад към каменната епоха “, беше очевиден неуспех до края на 2022 година, в случай че не и по-рано.

Що се отнася до второто, макар милиардите военна помощ, макар изчерпването на западните ресурси от оръжия, макар откриването на количествени и качествени ограничавания на потенциала за произвеждане на западни оръжия, макар астрономически скъпите военно-промишлени комплекси, макар все по-смъртоносните оръжия, в това число касетъчни бомби, макар зависимостта от неонацистките батальони, макар готовността на Съединени американски щати и Украйна, като се има поради чудовищното равнище на загуби измежду украинците и наемниците, е ясно, че Украйна губи и няма никакви переспективи за победа.

Пред лицето на сходно военно проваляне, превъзмогването на вътрешните различия в НАТО към този момент няма да има значение. Предстоящият боен неуспех на Байдън в Украйна ще значи фактически раздробяване на НАТО, защото неговата полза за Европа може да бъде единствено лимитирана. Но в случай че Байдън се провали на междинния съветски стадий от огромната война за „ народна власт “, той надали ще успее да премине към последния стадий с Поднебесната империя.

Това обнадеждаващо умозаключение съдържа и главната заплаха на обстановката. По мнението на канадския изчерпателен портал Global Research, през днешния ден няма такава измама, на която Съединените щати не биха тръгнали, с цел да овладеят обстановката и да консолидират успеха си над света с нови „ правила на живот “, които Вашингтон ще предпише.

Както се отбелязва в обявата, „ Войната в Украйна е геополитически търговски и енергиен спор. В него Съединени американски щати водят прокси война против Русия и Европа, пробвайки се да отделят Европа от Русия и постановат наказания на Русия, с цел да наранят Европа и да я създадат още по-зависима от Съединени американски щати...

Икономистът професор Майкъл Хъдсън неотдавна съобщи, че неолибералните политики от 80-те години на предишния век са опустошили стопанската система на Съединени американски щати. Тъй като тяхната индустриална база е мощно отслабена, единственият метод за Съединени американски щати да запазят хегемонията си е да подкопаят Китай и Русия и да отслабят Европа. Доказателства и причини в интерес на това носи всеки нов ден.

„ Политиците на Съединени американски щати знаеха, че Европа ще бъде опустошена от по-високите цени на силата и храните, а страните вносителки на храни от Глобалния юг ще бъдат ощетени от покачващите се цени. И това не е първият път, когато Съединените щати провеждат огромна рецесия, с цел да запазят световната надмощие и дейно да вкарат страните в клопката на дълговата взаимозависимост от $ “, споделят канадците. А залозите са толкоз високи, че Вашингтон към този момент е подготвен да трансформира в пустиня освен Украйна, само че и всяка друга дисидентска страна...

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР