Администрацията на Байдън в сряда обяви нов стандарт за качество

...
Администрацията на Байдън в сряда обяви нов стандарт за качество
Коментари Харесай

Администрацията на Байдън предприема мерки срещу замърсяването на въздуха, позовавайки се на връзки със смъртоносни заболявания

Администрацията на Байдън в сряда разгласи нов стандарт за качество на въздуха, който има за цел да предотврати смъртоносни болести, свързани със замърсители.

Стандартът се бори с фините прахови частици - дребни частици във въздуха, които могат да обхванат надълбоко в белите дробове. Голяма част от това замърсяване на въздуха идва от изгарянето на бензин, масло, дизелово гориво или дърва, нормално от източници като заводи, електроцентрали, транспортни средства, горски пожари или камини.

The Environmental Агенцията за отбрана съобщи в сряда, че „ обширна и възходяща просвета “ свързва праховите частици със съществени и от време на време съдбовни болести.

Дългосрочната експозиция може да усили риска от сърдечни болести, рак на белите дробове и хронични бъбречни болести и може също да бъде обвързвана с нараснал риск от неврологични разстройства. Краткосрочното излагане може да усили риска от сърдечен арест, астматични пристъпи или инсулт...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР