Администрацията на Байдън в петък ще поиска 105 милиарда долара

...
Администрацията на Байдън в петък ще поиска 105 милиарда долара
Коментари Харесай

Администрацията на Байдън търси 105 милиарда долара в пакет за национална сигурност, който включва помощ за Украйна и Израел

Администрацията на Байдън в петък ще изиска 105 милиарда $ от Конгреса като част от пакет, който ще включва помощ и запаси за Украйна и Израел в техните войни, споделиха двама източника, осведомени за детайлностите, пред CNN.

Искането, чиито очертания бяха телеграфирани до членовете на Конгреса през последните дни, също ще търси в допълнение финансиране за границата сред Съединени американски щати и Мексико, цели в Индо-тихоокеанския район и филантропична помощ.

Администрацията търси 60 милиарда $ за Украйна в сходство с годишния заем, с цел да продължи помощта на Съединени американски щати за раздраната от война страна, до момента в който се пази от съветската инвазия. Администрацията се надява, че настояването ще предотврати нуждата от по-чести борби на Капитолийския рид, където финансирането на Украйна се очерта като проблем за републиканците в Камарата на представителите. Администрацията на Байдън изпрати през август последната си по този начин наречена молба за в допълнение финансиране, която включваше 24,1 милиарда $ за помощ на Украйна до края на годината, само че Конгресът не съумя да я утвърди по време на процеса за предоставяне на зелена светлина на краткосрочно федерално финансиране.

За Израел администрацията търси 14 милиарда $, което съгласно чиновници отразява настояванията, получени от Байдън, до момента в който пътува до района в сряда.

Си Ен Ен заяви в четвъртък вечерта, че администрацията е уведомила законодателите, че възнамерява да изиска 14 милиарда $ за гранична сигурност в новия си финансов пакет, което е доста нарастване от предходното искане, съгласно осведомен източник.

Допълнителни 10 милиарда $ ще бъдат заделени за филантропична помощ, до момента в който 7 милиарда $ ще отидат за Индо-Тихия океан и Тайван, двупартиен приоритет за Конгреса.

Пълната разбивка на поръчката:

$60 милиарда финансиране за Украйна 14 милиарда $ за Израел 10 милиарда $ филантропична помощ за Украйна и по света 14 милиарда $ за гранично финансиране за битка с трафика на опиати и фентанил 7 милиарда $ за Индо-Тихия океан и Тайван

Не е ясно по какъв начин пакетът ще бъде признат в Камарата на представителите, защото републиканците към момента се борят да се обединят зад претендент за ръководител и защото имаше мощни разделения в границите на конференцията на републиканците по отношение на даването на повече помощ на Украйна.

Присила Алварес от CNN способства за този отчет.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР