Администрацията на Байдън търси начини да осигури енергия за европейските

...
Администрацията на Байдън търси начини да осигури енергия за европейските
Коментари Харесай

Белият дом има план за енергийна сигурност на европейските съюзници

Администрацията на Байдън търси способи да обезпечи сила за европейските съдружници , ако Москва понижи своя експорт на нефт и газ в възмездие за глобите, наложени за инвазия в Украйна, оповестява СиЕнБиСи.

" Ние водим полемики с огромните производители на природен газ по целия свят , с цел да разберем техния потенциал и предпочитание за краткотрайно увеличение на доставките на природен газ и да разпределим тези размери на европейските купувачи ", сподели върховен чиновник на администрацията във вторник по време на диалог с кореспонденти.

" Работим за идентифициране на спомагателни размери неруски природен газ от разнообразни елементи на света от Северна Африка и Близкия изток до Азия и Съединените щати ", сподели служителят, добавяйки, че европейските енергийни ресурси са доста по-ниски заради понижаване на съветските доставки през последните няколко месеца.

Служителят, който отхвърли да бъде назван, с цел да показа детайлности за настоящите проекти, сподели, че администрацията също по този начин се координира с главните купувачи и снабдители на полутечен природен газ, за ​​да обезпечи отклонение към Европа , в случай че е належащо.

" Ако Русия реши да употребява доставките на газ или нефт като оръжие , това няма да бъде без последици за съветската стопанска система ", изясни втори върховен чиновник на администрацията по време на диалога с кореспонденти.

" Русия е едноизмерна стопанска система и това значи, че се нуждае от доходи от нефт и газ най-малко толкоз, колкото Европа се нуждае от енергийните си доставки ", сподели служителят, добавяйки, че износът на нефт и газ съставлява към половината от федералния бюджет на Русия .

" Това не е асиметрично преимущество за Путин . Това е причинност ", сподели служителят.

В продължение на месеци Съединени американски щати дружно с европейските съдружници отправяха закани за бързи и тежки стопански последствия, в случай че Путин разпореди инвазия в Украйна. " Той Путин в никакъв случай не е виждал наказания като тези, които дадох обещание ", сподели Байдън предходната седмица, когато бе запитан за евентуалните стопански ограничения на Съединени американски щати.

Байдън сподели, че Русия я чака " злополука ", в случай че Путин извърши офанзива против Украйна - развиване, за което разследващите организации предизвестиха предходната седмица и може да се случи в границите на един месец.

Оценката на разузнаването следва изключително разполагане на повече от 100 000 съветски сили и съоръжение по границата с Украйна. През последните седмици Кремъл разположи спомагателни съветски войски в Беларус.

" Те освен не демонстрираха признаци на деескалация. Те в действителност прибавят повече сили ", сподели представителят на Пентагона Джон Кърби в понеделник по време на брифинг за пресата.
 НАТО няма да разполага войски в Украйна
НАТО няма да разполага войски в Украйна

Но би трябвало да бъде ясно - НАТО ще отбрани своите членове на източния фланг, в Черноморския и Балтийския район

Настоящото струпване имитира дейностите на Русия преди противозаконното й анексиране на Крим през 2014 година, полуостров на Черно море, което провокира интернационален звук и провокира поредност от наказания против Москва.

Кремъл пази придвижването на войските като военно обучение и отхвърли, че се готви за офанзива против Украйна. Междувременно Москва изиска кандидатурата на Украйна за присъединение към Северноатлантическия контракт да бъде отхвърлена.

Предварителният обзор на администрацията на Байдън за евентуални стопански ограничения за противопоставяне идва, откакто Държавният департамент издаде заповед в неделя вечерта за отговарящи на изискванията членове на фамилии на личния състав в посолството в Киев да изоставен страната заради влошаващите се условия за сигурност.

Държавният департамент също предложи в неделя всички жители на Съединени американски щати в Украйна да изоставен страната неотложно . " Нашата рекомендация към жителите на Съединени американски щати, които сега са в Украйна, е да обмислят да заминат в този момент, като употребяват търговски или частни транспортни варианти ", сподели върховен чиновник на Държавния департамент в неделя вечерта при диалог с кореспонденти.

" Условията за сигурност , изключително по границата с Украйна и в окупирания от Русия Крим и в следената от Русия Източна Украйна са непредвидими и могат да се влошат бързо ".

Втори почитан чиновник на Държавния департамент съобщи, че не са в положение да дават точния брой жители на Съединени американски щати, които обитават или пътуват сега в Украйна .

" Гражданите на Съединени американски щати не са длъжни да записват пътуването си до непозната страна и ние не поддържаме обстоен лист ", изясни чиновник.

" Газпром ": Запасите в европейските газохранилища спаднаха до рекордните 30%

Над 70% от размера газ, нагнетен през летния сезон, към този момент е изразходен
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР