Администрацията на Байдън се отказа от санкции срещу компания, изграждаща

...
Администрацията на Байдън се отказа от санкции срещу компания, изграждаща
Коментари Харесай

Байдън отменя санкции срещу Северен поток 2 и съюзник на Путин

Администрацията на Байдън се отхвърли от наказания против компания, изграждаща противоречивия газопровод сред Русия и Германия , оповестява БиБиСи.

Съединени американски щати също п ремахнаха глобите против управително лице - съдружник на Владимир Путин - който управлява компанията зад плана " Северен поток 2 ".

Този ход е в отчет за съветските наказания, възложен на Конгреса от Държавния департамент . Критиците настояват, че тръбопроводът е съществена геополитическа премия за Кремъл. Проектът, който ще води газ от съветската Арктика под Балтийско море до Германия, към този момент е приключен с повече от 95%.

Докладът на Държавния департамент отбелязва, че " Северен поток 2 " АД и неговият основен изпълнителен шеф Матиас Варниг , някогашен офицер от разузнаването в Източна Германия, са взели участие в глобена активност.

Но заключението е, че в народен интерес на Съединени американски щати е анулацията на глобите .

, участващи в построяването на " Северен поток 2 ", макар че критици обявиха, че това няма да е задоволително за прекъсване на тръбопровода .

По-рано президентът Джо Байдън съобщи, че се опълчва на плана за 11 милиарда $ . Неговият държавен секретар Антъни Блинкън съобщи по време на чуването си за удостоверение, че е " решен да направи всичко допустимо, с цел да предотврати това довеждане докрай " на " Северен поток 2 ".
 Германия даде зелена светлина за
Германия даде зелена светлина за " Северен поток 2 " във водите си

Работата в датски води е към своя край

В сряда американският върховен посланик се срещна с съветския си сътрудник на интернационална среща на върха в Исландия.

Външният министър Сергей Лавров съобщи, че Русия и Съединени американски щати имат " съществени разлики ", само че би трябвало да работят дружно " в сфери, в които нашите ползи се сблъскват ".

Блинкън съобщи, че Байдън желае " предсказуеми, постоянни връзки с Русия ".

По-рано представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че известията за идното анулация на наказания на Съединени американски щати са " позитивен сигнал ". А заместник-министърът на външните работи Сергей Рябков бе представен от държавната организация ТАСС като приветства " късмет за еволюционен преход към нормализиране на нашите двустранни връзки ".

Германските управляващи също приветстваха анулацията на глобите като " градивна стъпка " от администрацията на Байдън.

Външният министър Хайко Маас съобщи пред кореспонденти: " Това е израз на обстоятелството, че Германия е значим сътрудник за Съединени американски щати, на който може да разчита в бъдеще. "

Но Юрий Витренко, изпълнителният шеф на украинската държавна енергийна компания " Нафтогаз ", съобщи, че Киев ще притисне Вашингтон да наложи наказания за прекъсване на газопровода. Витренко сподели, че " Северен поток " е най- " рисковият геополитически план на Русия ".

Решението на администрацията на Байдън бе подложено на критика от член на личната му партия, ръководител на комисията по външни връзки на Сената Боб Менендес .

Демократът от Ню Джърси съобщи в изказване: " Призовавам администрацията да продължи със глобите, планувани от Конгреса. " Той добави, че не е видял " по какъв начин днешното решение ще форсира напъните на Съединени американски щати за противопоставяне на съветската експанзия в Европа ".

Републиканците от Конгреса на Съединени американски щати също осъдиха отхвърли .

Джим Риш , висшият републиканец в комисията по външни връзки на Сената, съобщи, че това е " подарък за Путин , който единствено ще отслаби лоста на Съединените щати преди идната среща на върха Байдън-Путин ".

Майкъл Маккол , най-високопоставеният републиканец от Камарата на министрите на външните работи, съобщи: " Ако на режима на Путин бъде разрешено да приключи този водопровод , това ще бъде, тъй като администрацията на Байдън е избрала това да се случи . Това е съветски план за злонамерено въздействие, който заплашва да задълбочи енергийната взаимозависимост на Европа от Москва, да направи Украйна по-уязвима от съветската експанзия и да даде милиарди долари на касата на Путин. "

Анализатори настояват, че американският президент не е податлив да рискува трансатлантически раздор с Германия в миг, когато се пробва да се свърже с европейските съдружници.
 Републиканци и демократи в сената на Съединени американски щати поддържат среща Байдън-Путин
Републиканци и демократи в сената на Съединени американски щати поддържат среща Байдън-Путин

Сенатор: Каквито и искания да имаме към Путин, той има доста нуклеарни оръжия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР