Администрацията на Байдън призова Конгреса да отпусне 10 милиарда долара

...
Администрацията на Байдън призова Конгреса да отпусне 10 милиарда долара
Коментари Харесай

Администрацията на Байдън поиска 10 млрд. помощ за Украйна и други европейски държави |

Администрацията на Байдън прикани Конгреса да отпусне 10 милиарда $ за сигурността на Украйна и като помощ за други европейски страни. За това написа Washington Post, базирайки се осведомени източници.

С отпуснатите средства Украйна би трябвало да укрепи своята защита, киберсигурност, да увеличи енергийната непоклатимост и да закупи храна за засегнатите райони от военната експанзия на Руската федерация.

Европейският съюз подписа меморандум с Украйна за даване на 1,2 милиарда евро макрофинансова помощ. Това заяви украинският министър председател Денис Шмихал, представени от УНИАН.

" Благодаря на същинския другар на Украйна Валдис Домбровскис (бел. ред. изпълнителен заместник-председател с сектор „ Икономика в полза на хората “ в ЕК). Още един жест на забележителна поддръжка от Европейски Съюз, който ще спомогне за подсилване на нашия стопански капацитет за прогонването на съветски окупатори от украинска земя ", сподели държавният глава.

В навечерието на началото на съветската експанзия против Украйна, редица страни оповестиха даването на финансова поддръжка за страната, а след началото на съветската атака даването на тази помощ се форсира.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР