Администрацията на Байдън подчерта своята публична и пълна демонстрация на

...
Администрацията на Байдън подчерта своята публична и пълна демонстрация на
Коментари Харесай

Остин и Блинкен обещават пълна подкрепа за Израел, тъй като опасенията относно очакваната наземна офанзива нарастват

Администрацията на Байдън акцентира своята обществена и цялостна проява на поддръжка за Израел в петък, когато двама от нейните най-високопоставени чиновници по националната сигурност посетиха Близкия изток преди предстоящото израелско сухопътно навлизане в Газа.

Зад кулисите обаче Съединени американски щати са изправени пред мъчно дипломатическо предизвикателство – обезпечаване на поддръжка за „ законните интервенции по сигурността “ на Израел, до момента в който се пробват да смекчат опустошителното влияние върху цивилните и да предотвратят разширението на войната към други фронтове.

Министърът на защитата Лойд Остин дойде в Израел за срещи с висши водачи, в това число премиера Бенямин Нетаняху. Той даде обещание непоколебима взаимност на Съединени американски щати, повтаряйки обръщение, предадено от държавния секретар Антъни Блинкен в Тел Авив ден по-рано.

Междувременно Блинкен взе участие в обширна совалкова дипломация, с цел да притисне „ страните да оказват помощ за попречване на разпространяването на спора и да употребяват лостовете си с Хамас за неотложно и абсолютно освобождение на заложниците “, сподели той в четвъртък. След заминаването си от Израел в четвъртък Блинкен пътува до Йордания, с цел да се срещне с крал Абдула II и палестинския президент Махмуд Абас, а по-късно до Доха за срещи с високопоставени катарски чиновници. Той също спря за малко в Бахрейн, преди да кацне в Саудитска Арабия в петък вечерта. Той също по този начин ще посети Обединените арабски емирства и Египет, преди да се върне в Съединените щати в неделя.

 TOPSHOT – Мъж реагира пред горяща срутена постройка след израелска бомбардировка в град Газа на 11 октомври 2023 година Най-малко 30 души бяха убити и стотици ранени, до момента в който Израел удари линията Газа със стотици въздушни удари през нощта, сподели представител на държавното управление на Хамас на 11 октомври. Израелската войска удостовери, че е блъснала няколко цели на Хамас през нощта в палестинския анклав. (Снимка от MOHAMMED ABED / AFP) (Снимка от MOHAMMED ABED/AFP посредством Getty Images) TOPSHOT – Мъж реагира пред горяща срутена постройка след израелска бомбардировка в град Газа на 11 октомври 2023 година Най-малко 30 души бяха убити и стотици ранени, до момента в който Израел удари линията Газа със стотици въздушни удари през нощта, сподели представител на държавното управление на Хамас на 11 октомври. Израелската войска удостовери, че е блъснала няколко цели на Хамас през нощта в палестинския анклав. (Снимка от MOHAMMED ABED / AFP) (Снимка от MOHAMMED ABED / AFP посредством Getty Images) Мохамед Абед/AFP/Getty Images

В обществени забележки Блинкен и Остин предложиха цялостна поддръжка за дейностите на Израел след бруталната офанзива на Хамас предишния уикенд, която умъртви 1300 души, в това число 27 американци. Последвалите израелски въздушни удари против Газа са умъртвили близо 1800 души, съгласно палестинското министерство на опазването на здравето.

„ Нито един окръг не може да толерира терористична група да влезе, да избие хората си по най-безсъвестния метод и да живее по този начин. Това, което Израел прави, не е възмездие. Това, което Израел прави, е да пази живота на своя народ и, както споделих, пробва се да подсигурява, че това няма да се случи още веднъж “, сподели Блинкен на конференция в Доха в петък.

„ Не е време за неутралитет или за подправена равностойност или за извинения за непростимото “, сподели Остин на друга конференция в Тел Авив в петък.

Представители на администрацията на Съединени американски щати не са призовали обществено за деескалация или за преустановяване на огъня.

Те са разискали „ с Израел какъв брой е значимо да се вземат всички вероятни защитни ограничения, с цел да се избегне пострадването на цивилни “, сподели Блинкен в петък – полемика, която идва, когато дейностите на Израел евентуално ще бъдат изправени пред голям надзор от страна на нациите в района, правозащитни групи и прогресивни законодатели в Вашингтон. В петък Прогресивната група на Конгреса изпрати писмо до президента Джо Байдън и Блинкен, призовавайки ги да призоват Израелските отбранителни сили да проявят въздържаност в Газа. да покаже въздържаност в Газа.

В забележки в петък Байдън сподели, че Съединени американски щати работят „ незабавно за справяне с филантропичната рецесия “ в Газа, отбелязвайки, че „ не можем да изпуснем от взор обстоятелството, че голямото болшинство от палестинците нямат нищо общо с Хамас “.

По време на срещите си в Тел Авив в четвъртък Блинкен е притиснал израелските чиновници по отношение на нуждата от основаване на безвредни зони за цивилни в Газа, сподели почитан чиновник на Държавния департамент в петък.

„ Ние в действителност желаеме да намерим някакъв метод да създадем някаква безвредна зона, където хората, които живеят в град Газа, могат да отидат, с цел да бъдат избавени от интервенциите за сигурност на Израел “, изясни служителят. „ Това е работа, която към момента се събира. “

„ Мога да ви кажа от срещите, които организирахме с премиера Нетаняху и кабинета по сигурността през вчерашния ден, това е нещо, върху което те са интензивно фокусирани и върху което интензивно работят “, прибавиха те.

 Огнено кълбо избухва от израелски въздушен удар в град Газа на 12 октомври 2023 година Огнено кълбо избухва от израелски въздушен удар в град Газа на 12 октомври 2023 година Махмуд Хамс/AFP/Getty Images

Съединени американски щати също по този начин работят с Египет и Израел, с цел да се опитат да основат филантропичен кулоар за доставките в Газа и за американските жители и други цивилни да се изтеглят в Египет.

Призракът на идни военни дейности обаче е щръкнал и не е ясно дали механизмите могат да бъдат основани в точния момент. Израелската войска предизвести 1,1 милиона души, живеещи в северната част на Газа, да изтеглят домовете си – заповед, която Организация на обединените нации дефинира като невъзможна за осъществяване „ без опустошителни филантропични последствия “.

Съединени американски щати също се пробват да спрат съперници като Хизбула и Иран – които заплашиха да се включат във войната – да го създадат.

„ Голяма част от моите лични диалози тук по време на това пътешестване, в това число през днешния ден, следващи идващите няколко дни, е работа с други страни, с цел да се уверя, че те употребяват личните си контакти, личното си въздействие, личните си взаимоотношения, с цел да създадат този случай – че никой различен не би трябвало да употребява този миг, с цел да избере да сътвори повече проблеми на някое друго място “, сподели Блинкен.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР