Администрацията на Байдън планира да продава нефт от Стратегическия петролен

...
Администрацията на Байдън планира да продава нефт от Стратегическия петролен
Коментари Харесай

Байдън форсира освобождаването на петрол от стратегическия резерв на САЩ

Администрацията на Байдън възнамерява да продава петрол от Стратегическия петролен запас в опит да понижи цените на горивата преди идните избори за Конгрес идващия месец. Това обявиха късно през вчерашния ден три източника, осведомени с въпроса, съобщи Българска телеграфна агенция като се базира на Ройтерс.

 
Продажбата ще пусне на пазара останалите 14 милиона барела от авансово оповестеното от Байдън и най-голямото до момента освобождение от запаса в общ размер от 180 милиона барела, което стартира през май.

Администрацията също по този начин е разговаряла с петролните компании за продажба на спомагателни 26 милиона барела, от договорка, позволена от Конгреса, за финансовата 2023 година, която стартира на 1 октомври, сподели четвърти източник на организацията.

Министерството на енергетиката също по този начин се чака да показа спомагателни детайлности по отношение на възможното назад изкупуване на петрола, което отразява желанието на Белия дом да се бори както с възходящите цени на помпите, по този начин и в същото време с поддръжката на локалните изследвания и рандеман.

Покачващите се цени на бензина на дребно спомогнаха за повишение на инфлацията до най-високото равнище от десетилетия, което съставлява риск за Байдън и неговите съпартийци от Демократическата партия преди междинните избори на 8 ноември, на които те се стремят да запазят контрола над Конгреса.

Миналата седмица Байдън сподели, че цените на бензина са прекомерно високи и че той ще има какво да каже повече за понижаване на разноските тази седмица. Дейвид Търк, неговият заместник-секретар по енергетиката, също сподели предходната седмица, че администрацията може да употребява Стратегическия петролен запас или през идващите седмици и месеци, в случай че е належащо, с цел да стабилизира петрола.

Администрацията е говорила с енергийни компании за назад изкупуване на нефт до 2025 година, с цел да попълни стратегическия си резрв, споделиха още източниците.

Министерството на енергетиката към момента има към 14 милиона барела нефт от запаса.Освен това администрацията е упълномощена със закон от Конгреса да продаде още 26 милиона барела нефт от Стратегическия запас през финансовата 2023 година, която стартира на 1 октомври, като продажбата евентуално ще се случи скоро, сподели един от източниците.

Средните цени на бензина в Съединени американски щати доближиха към 3,89 $ за през вчерашния ден в понеделник, което е с към 20 цента повече отпреди месец и с 56 цента повече от предходната година по това време, съгласно организацията AAA.

Цените на бензина доближиха рекордна междинна стойност над 5,00 $ през юни.

 

   Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР