Администрацията на Байдън планира да обяви на 4 ноември пакет

...
Администрацията на Байдън планира да обяви на 4 ноември пакет
Коментари Харесай

САЩ планират военна помощ за Украйна в размер на 425 млн. долара

Администрацията на Байдън възнамерява да разгласи на 4 ноември пакет от военна помощ за Украйна на стойност 425 млн. $, включващ ракети и муниции за битка с безпилотни самолети, оповестиха двама вископоставени чиновници на Белия дом, представени от Агенция Франс Прес.


Не се чака пакетът да включва спомагателни ракети ATACMS. Високопоставени републиканци от Конгреса приканиха президента Джо Байдън да изпрати ракети с по-дълъг обхват на деяние на Украйна, макар отпора на някои консервативни законодатели против повече помощ.

Планираният пакет от помощи за Украйна включва муниции с лазерно ориентиране за събаряне на съветски безпилотни самолети на стойност към 300 млн. $. Средствата за тези муниции идват от програмата " Инициатива за подкрепяне на сигурността в Украйна " (USAI), която разрешава на администрацията на Байдън да купува оръжия от индустрията, а не да ги изтегля от американските оръжейни ресурси.

Останалата част от обещаните оръжия на стойност 125 млн. $ включва спомагателни муниции за противовъздушната защита National Advanced Surface-to-Air Missile Systems (NASAMS), муниции за High Mobility Artillery Rocket Systems (HIMARS), 105- и 155-милиметрова артилерия, противотанкови оръжия TOW, противопехотни мини Claymore, леко стрелково оръжие и дузина камиони, съгласно чиновниците, които са говорили пред медиите при изискване за анонимност.

Тези оръжейни доставки са вероятни с помощта на потреблението на президентските пълномощия за понижаване на размера на интервенциите, които упълномощават Байдън да трансферира произведения и услуги от запасите на Съединени американски щати без утвърждението на Конгреса при изключителни обстановки.

Администрацията на Байдън към момента разполага с към 5 милиарда $ от предоставените от Конгреса президентски пълномощия за евакуиране на средства, откакто през юни Пентагонът откри, че е надценил цената на оръжията, доставени на Украйна, заради счетоводна неточност от 6,2 милиарда $.

Пакетът към момента е в развой на завършване и може да се промени, обявиха чиновниците от Белия дом./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР