Администрацията на Байдън отпусна 1,5 милиарда долара на най-големия вътрешен

...
Администрацията на Байдън отпусна 1,5 милиарда долара на най-големия вътрешен
Коментари Харесай

Най-големият производител на полупроводници в САЩ получава 1,5 милиарда долара от закъсалия Закон за чипове за заводи в Ню Йорк, Върмонт

Администрацията на Байдън отпусна 1,5 милиарда $ на най-големия вътрешен производител на полупроводници в страната — първата огромна безплатна помощ от Закона за чипове за 52 милиарда $ мина съвсем две преди години.

GlobalFoundries, третият по величина контрактуван производител на чипове в света, ще построи ново оборудване за произвеждане на полупроводници в Малта, Ню Йорк, както и ще разшири съществуващите интервенции в завода и още един в Бърлингтън, Вирджиния, според авансово съглашение с Министерство на търговията.

Грантът ще бъде съпроводен от 1,6 милиарда $ налични заеми, като се чака финансирането да генерира 12,5 милиарда $ общи евентуални вложения в двата щата.

„ Чиповете, които GlobalFoundries ще създава в тези нови уреди, са съществени чипове за нашата национална сигурност “, сподели министърът на търговията Джина Раймондо пред кореспонденти на брифинг.

GlobalFoundries има намерение да употребява финансирането, с цел да помо...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР