Администрацията на Байдън остава ангажирана с решение за две държави

...
Администрацията на Байдън остава ангажирана с решение за две държави
Коментари Харесай

Байдън остава ангажиран с решение за две държави на фона на войната Израел-Хамас, казва говорител на националната сигурност

Администрацията на Байдън остава ангажирана с решение за две страни сред Израел и Палестина, Джон Кърби, координатор на Съвета за национална сигурност за стратегически връзки, сподели пред " CBS Mornings " във вторник, бойци на Хамас започнаха широкомащабна офанзива против Израел.

„ Очевидно в тези ранни часове след този ужасяващ, неоправдателен набор от терористични офанзиви на Хамас, ние желаеме да сме сигурни, че израелският народ знае, че ние го поддържаме, че има това право да се пази, че ще получат сигурността, от която се нуждаят, с цел да го създадат “, сподели Кърби. „ Така че в тези ранни часове това в действителност е мястото, където се фокусираме, само че това не значи, че изоставяме концепцията за решение с две страни. “

Кърби сподели, че президентът Байдън има вяра в самостоятелна страна за Палестина и самостоятелна страна за израелците „ остава най-хубавият път напред за мир и сигурност “ в Близкия изток.

предприе изненадващото нахлуване против Израел от Газа рано в събота.

Поне 11 Американците са измежду починалите и се чака този брой да пораства, сподели Кърби. " Брой " американци също остават в неопределеност, сподели той.

" За страдание би трябвало да приемем мрачната опция някои от тези американци, които са в неопределеност, да са от тези, които са държани за заложници Хамас “, сподели Кърби, добавяйки, че сигурността и сигурността на американците оттатък океана е главен приоритет за господин Байдън.

Смята се, че Хамас държи голям брой заложници след въоръжената група, от дълго време определяна като терористична организация от Израел и Съединените щати, започнаха своето нахлуване. Израелската държавна пресслужба съобщи в неделя, че Хамас е взела повече от 100 души за заложници.

След нападението израелският министър на защитата Йоав Галант сподели, че е наредил „ цялостна блокада “ на линията Газа и министър председател Министър Бенямин Нетаняху сподели, че Израел " ще изиска цена, която ще бъде запомнена " от Хамас " и другите врагове на Израел за десетилетия напред ".

Кърби сподели, че до момента в който Съединените щати са съсредоточени върху това да подсигуряват, че израелските сили „ имат това, от което се нуждаят “, с цел да се пазят и да подхващат нападателни дейности, „ никой не желае да види... повече почтени цивилни, засегнати на двете страна. "

" Ние имаме вяра, че макар че Израел има това право да се пази и почитаме това, несъмнено, ние също знаем, че Израел, като нас, има споделени полезности, споделени ползи, религия в върховенството на закона и че ние сме по-силни дружно, когато съблюдаваме това господство на закона “, сподели Кърби.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР