Администрацията на Байдън навлиза в спорен дебат дали най-мощните системи

...
Администрацията на Байдън навлиза в спорен дебат дали най-мощните системи
Коментари Харесай

Белият дом навлиза в дебат относно „отворени“ срещу „затворени“ системи за изкуствен интелект

Администрацията на Байдън навлиза в противоречив спор дали най-мощните системи за изкуствен интелект би трябвало да бъдат с „ отворен код “ или затворени.

Белият дом съобщи в сряда, че търси обществен коментар по отношение на рисковете и изгодите от това, че основните съставни елементи на AI система са обществено налични за потребление и модифициране от всеки. Разследването е част от по-широката изпълнителна заповед, която президентът Джо Байдън подписа през октомври за ръководство на бързо разрастващата се технология.

Технологичните компании са разграничени по отношение на това до каква степен отворени вършат своите AI модели, като някои натъртват на заплахите на необятно налични съставни елементи на AI модели и други, подчертаващи, че отворената просвета е значима за откривателите и започващите компании. Сред най-гласните популяризатори на отворения метод са компанията майка на Фейсбук Meta Platforms и IBM.

Заповедта на Байдън разказва отворени модели с техническото название „ съществени модели с двойна приложимост с необятно достъ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР