Администрацията на Байдън настоява, че подкрепата й за Израел не

...
Администрацията на Байдън настоява, че подкрепата й за Израел не
Коментари Харесай

Променящата се подкрепа на Байдън за Израел по собствените му думи: от „непоколебима“ към „прекомерна“ критика

Администрацията на Байдън упорства, че поддръжката й за Израел не се е трансформирала от 7 октомври, само че израелските публични лица и критици настояват, че решението да се въздържат от гласоподаване против резолюцията на Организация на обединените нации за преустановяване на огъня бележи ясна смяна в политиката.

" Съединени американски щати не постановиха несъгласие през днешния ден на новия текст, който приканва за преустановяване на огъня без изискването за освобождение на отвлечените ", се споделя в изказване на кабинета на израелския министър председател Бенямин Нетаняху. „ Това е ясно отдръпване от поредната позиция на Съединени американски щати в Съвета за сигурност от началото на войната. “

След гласуването представителят на Белия дом по националната сигурност Джон Кърби сподели пред кореспонденти, че резолюцията е необвързваща, без „ никакво влияние върху Израел и способността на Израел да продължи да преследва Хамас “, и ясно гледище, че „ това въобще не съставлява смяна в нашата политика “.

Веднага след клането на Хамас в Южен Израел, Ба...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР