Администрацията на Байдън нарича изявлението на Нетаняху за датата на

...
Администрацията на Байдън нарича изявлението на Нетаняху за датата на
Коментари Харесай

CNN: Администрацията на Байдън нарича изявлението на Нетаняху за датата на операцията в Рафа блъф

Администрацията на Байдън назовава изказването на Нетаняху за датата на интервенцията в Рафа блъф. Администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън счита изказванията на израелския министър председател Бенямин Нетаняху, че датата за интервенцията в Рафа към този момент е избрана, като блъф, който се подхранва от несигурната позиция на израелския политик. Това заяви CNN, базирайки се на високопоставени чиновници на американската администрация.

Администрацията на Байдън назовава изказването на Нетаняху за датата на интервенцията в Рафа блъф

Те също по този начин считат за бравада изказванието на Нетаняху, че „ никоя мощ в света “ няма да попречи на израелските военни да влязат в град Рафа в южната част на линията Газа.

Каналът отбелязва, че израелският министър председател „ се бори да откри баланс “ сред декларираната от него цел да унищожи радикалното придвижване Хамас и големия напън, обвързван с постигането на помирение, което би довело до освобождението на израелските заложници.

Освен това след края на спора в Близкия изток Израел е изправен пред „ политическо преструктуриране и допустимо разединение в нежната крайнодясна ръководеща коалиция на Нетаняху “, показва CNN.

На 31 март Нетаняху сподели, че Израел е „ одобрил оперативни проекти “ за военна интервенция в Рафа. Според него „ няма да има победа в спора в линията Газа, без да влезем в Рафах и да унищожим батальоните на Хамас там “.

Както означи министър председателят, интервенцията се бави не поради Рамазана, а тъй като „ изисква подготовка “. Американски чиновници настояват, че Израел не им е дал информация за датата на възможна интервенция в Рафа. Вашингтон също заяви, че проектът на Израел е неточност, която ще аргументи ужасни вреди на цивилните в града и ще отслаби сигурността на Израел.

Ситуацията в Близкия изток внезапно се утежни след проникването на бойци на Хамас от линията Газа на израелска територия на 7 октомври 2023 година, съпроводено от убийства на поданици на гранични селища и взимане на заложници. В отговор Израел разгласи цялостна обсада на Газа и стартира удари по линията и избрани региони на Ливан и Сирия, след което стартира сухопътна интервенция в анклава. Сблъсъци има и на Западния бряг. Според представители на палестинския анклав повече от 33 хиляди души са починали там от израелските дейности.

Източник – CNN/Превод:SafeNews

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР