Администрацията на Байдън изиска от китайските собственици на TikTok да

...
Администрацията на Байдън изиска от китайските собственици на TikTok да
Коментари Харесай

САЩ може да забранят TikTok, ако собственици на социални мрежи от Китай откажат да продадат акции

Администрацията на Байдън изиска от китайските притежатели на TikTok да продадат дяловете си в приложението за обществени медии или рискуват допустима възбрана в Съединени американски щати, сподели компанията пред.

The Wall Street Journal първи заяви, че Комитетът за задгранични вложения в Съединените щати (CFIUS), управителен от Министерството на финансите на Съединени американски щати, е направил подтик. TikTok удостовери, че е чул от CFIUS и сподели, че не оспорва докладването.

„ Ако задачата е отбрана на националната сигурност, отчуждаването не взема решение казуса: промяната на собствеността няма да наложи никакви нови ограничавания върху потоците от данни или достъпа “, сподели представителят на TikTok Морийн Шанахан пред The ​​Hill.

„ Най-добрият метод за справяне с националната сигурност опасенията е транспарантна отбрана. Лични данни на основани в Съединени американски щати консуматори и системи посредством устойчиво наблюдаване, валидиране и инспекция от трети страни, които към този момент прилагаме. "

Във вторник Bloomberg заяви, базирайки се на източници, че ръководителите на TikTok разискват опцията да изоставен китайската софтуерна компания ByteDance, с цел да понижат вероятните опасности за националната сигурност на Съединени американски щати.

TikTok и CFIUS договарят повече от две години за това по какъв начин приложението да продължи да работи в Съединени американски щати. Платформата за обществени медии може да се похвали с повече от 100 милиона консуматори в Съединени американски щати, съгласно Reuters.

TikTok сподели, че към този момент към момента продължава с „ Project Texas “, проект за ориентиране на потребителски трафик през облачните сървъри на основаната в Тексас компания Oracle в опит да се отговори на някои проблеми със сигурността.

Администрацията на Съединени американски щати поддържа законопроект, импортиран на 7 март от сенаторите, който разрешава на президента Джо Байдън да забрани задгранични обществени медии, в това число TikTok. В началото на март комисията по външни работи към Камарата на представителите на Конгреса поддържа сходен законопроект, който обаче провокира рецензии от страна на демократите. Той би трябвало да бъде гласуван в долната камара на цялостния законодателен орган, което се чака още този месец.

Както разяснява по-рано представителят на китайското външно министерство Мао Нин, Китай приканва управляващите на Съединени американски щати да зачитат правилата на пазарната стопанска система и честната конкуренция. Тя прикани Вашингтон да обезпечи отворена, обективна и недискриминационна среда за компании от цялостен ​​свят да влагат и да оперират в Съединени американски щати.

The Hill се обърна към Белия дом и Министерството на финансите за коментар.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР