Администрацията на Байдън е съобщила на Израел, че трябва да

...
Администрацията на Байдън е съобщила на Израел, че трябва да
Коментари Харесай

Вашингтон: Израел трябва да избегне по-нататъшно разселване в южната част на Газа

Администрацията на Байдън е съобщила на Израел, че би трябвало да работи за отбягване на " доста по-нататъшно разселване " на палестински цивилни в южната част на Газа, в случай че възобнови сухопътната си акция след актуалната пауза в боевете, оповестиха високопоставени американски чиновници.


Отделно от това представителят на Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби съобщи, че израелците са били дружелюбни, когато американски представители са повдигали този въпрос, заяви „ Гардиън “.

Белият дом, стремейки се да избегне нови огромни жертви измежду цивилното население или всеобщо разселване, каквито се следиха преди актуалната краткотрайна пауза в боевете, акцентира пред израелците, че те би трябвало да работят с доста по-голяма точност в южната част на Газа, в сравнение с в северната, обявиха чиновници.

Белият дом е почнал да оказва по-голям напън върху Израел, че методът на идната акция би трябвало да бъде " деликатно премислен “.

" Сега в южната част на страната има още стотици хиляди души население, което не е имало преди израелците да влязат в Газа ", сподели Кърби.

" И по този начин това е още по-голямо в допълнение задължение за Израел, с цел да се увери, че са отчели вярно спомагателния почтен живот, който в този момент е в южната част на Газа ", добави съветникът по национална сигурност.

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху даде ясно да се разбере, че израелските отбранителни сили в последна сметка ще възобновят военните интервенции след приключването на настоящето, краткотрайно преустановяване на огъня.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че би желал паузата, която разреши и навлизането на по този начин нужната филантропична помощ в Газа, да продължи колкото е допустимо по-дълго./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР