Байдън анулира 37 милиона долара дълг по студентски заем за бивши студенти от Университета на Финикс

...
Администрацията на Байдън анулира дълг от федерални студентски заеми в
Коментари Харесай

Администрацията на Байдън анулира дълг от федерални студентски заеми в размер на близо 37 милиона долара за повече от 1200 кредитополучатели, които са посещавали университета във Финикс, защото установи, че училището с печалба заблуждава студентите относно перспективите за работа.

Възприемайки по-тесен подход към опрощаването на студентски дългове, администрацията на Байдън продължи да анулира дългове на някои кредитополучатели по съществуващи програми, след като Върховният съд блокира широката програма за опрощаване на студентски заеми, която обещаваше да опрощава до 20 000 долара за кредитополучатели с ниски и средни доходи.

Подобно на съобщението от сряда за Университета във Финикс, Министерството на образованието анулира 72 милиона долара дълг по федерален студентски заем през август за повече от 2300 кредитополучатели, които са посещавали университета Ашфорд с печалба в Калифорния.

Като цяло администрацията е анулирала повече от 117 милиарда долара от близо 1,7 трилиона долара неизплатен дълг по федерални студентски заеми от 2021 г. насам.

Бившите студенти от университета във Финикс, които сега отговарят на условията за облекчаване на дългове, са били записани в училището между 21 септември 2012 г. и 31 декември 2014 г. и вече са кандидатствали за опрощаване на заем по програма, наречена защита на кредитополучателя до изплащане. Програмата съществува от десетилетия и позволява на хората да кандидатстват за облекчаване на дългове, ако смятат, че техният колеж ги е подвел или измамил.

Widener Library в кампуса на Харвардския университет в Кеймбридж, Масачузетс, САЩ, в събота, 26 август 2023 г. Върховният съд на САЩ на практика забрани на университетите да използват расата като фактор при приема в университети, отбелязвайки началото на нова ера в висше образование и връщане назад на прецеденти от десетилетия. Фотограф: Simon Simard/Bloomberg чрез Getty Images Widener Library в кампуса на Харвардския университет в Кеймбридж, Масачузетс, САЩ, в събота, 26 август 2023 г. Върховният съд на САЩ ефективно забрани на университетите да използват расата като фактор при приема в университети, отбелязвайки началото на нова ера във висшето образование и връщане назад на прецеденти от десетилетия. Фотограф: Саймън Симард/Блумбърг чрез Getty Images Саймън Симард/Блумбърг/Гети изображения/Файл

Въз основа на разследване на Федералната търговска комисия Министерството на образованието установи, че Университетът на Финикс невярно е представил, че партньорствата му с хиляди корпорации, включително компании от Fortune 500, ще дадат предпочитания за наемане на студенти.

„Университетът във Финикс нагло измами бъдещите студенти с фалшиви обяви, за да ги накара да се запишат“, каза главният оперативен директор на Federal Student Aid Ричард Кордрей в изявление.

„Учениците, които се довериха на училището и искаха да подобрят живота си чрез образование, се озоваха с купища дългове и безполезни степени“, добави той.

Университетът на Финикс не отговори веднага на искане за коментар.

Министерството на образованието каза, че ще уведоми отговарящите на условията кредитополучатели до началото на октомври, че молбите им за облекчаване на дългове са одобрени. Правителството ще инструктира обслужващите студентските кредити да поставят заемите на засегнатите кредитополучатели в режим на търпение, докато дългът бъде официално анулиран.

Кредитополучателите, чиито заеми са в търпение, няма да бъдат задължени да извършват плащания, дори след като свързаното с пандемията замразяване на плащанията по федерални студентски заеми приключи през октомври.

Други бивши студенти от Университета на Финикс, които смятат, че са били засегнати по подобен начин през тези години, все още могат да кандидатстват за облекчаване на студентския дълг по програмата за защита на кредитополучателя на уебсайта на Федералната студентска помощ.

Администрацията на Байдън улесни кредитополучателите да кандидатстват за опрощаване на федерални студентски заеми от различни съществуващи програми. Той разшири допустимостта за програмата за опрощаване на заеми за обществени услуги, която заличава неизплатени дългове на работници от публичния сектор, след като направят 10 години квалифицирани плащания, и извършва еднократна корекция на сметката, която ще доведе до анулиране на дълга за кредитополучатели, които имат плаща поне 20 години.

През август администрацията стартира и нов план за изплащане, основан на доходите, известен като SAVE (Save on a Valuable Education), който ще намали месечните плащания и сумата, изплатена с течение на времето за отговарящите на условията кредитополучатели на студентски заем.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР