Администрацията на американския президент Доналд Тръмп води преговори с европейските

...
Администрацията на американския президент Доналд Тръмп води преговори с европейските
Коментари Харесай

Европейските автопроизводители обещават да увеличат инвестициите в САЩ

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп води договаряния с европейските автопроизводители да усилят вложенията и работните места в Съединени американски щати. Това се случва един ден преди Тръмп да реши дали да извърши опасността си да наложи мита върху задграничните коли и авточасти. Според източници на New York Times се чака американският президент да забави цените с няколко месеца, тъй като няма огромно предпочитание за отваряне на нов фронт в световните търговски войни.

Европейските автопроизводители работят по съглашение с Вашингтон в опит да предотвратят митата на Тръмп. Германските автомобилни компании са дали обещание огромни вложения в заводите си в Съединени американски щати. Те се надяват, че това ще даде на Белия дом задоволително учредения да забави въвеждането на цените.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Повишаване на цената на новите коли

Тръмп употребява опасността за мита от 25%, с цел да окаже напън върху задграничните автопроизводители да реалокират повече предприятия на американска територия. Но в действителност той надали има огромно предпочитание действително да ескалира комерсиалната война, защото съгласно специалистите цените могат да покачат цената на новите коли с сред 1400 и 7000 $, което ще рефлектира върху американските консуматори, и то в годината на президентските избори.

През май Тръмп разгласи, че вносът на задгранични коли вреди на американската автоиндустрия и съставлява опасност за националната сигурност. Той даде на съответни страни период от 180 дни да разрешат казуса посредством сключването на търговски съглашения със Съединени американски щати. Целта е да се понижи големият търговски остатък в областта на колите и авточастите, който Европейски Съюз, Южна Корея и Япония имат по отношение на Съединени американски щати.

Какво счита Юнкер

Миналата седмица в изявление за Suddeutsche Zeitung ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер съобщи, че Тръмп няма да извърши опасността си за митата.

" Няма да го направи. Говорите с един изцяло осведомен човек. Тръмп ще мърмори малко, само че няма да има никакви автотарифи ", разяснява Юнкер. Утрешният ден ще покаже дали в действителност е бил прав.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР