Администрацията на американския президент Доналд Тръмп обяви, че окончателно е

...
Администрацията на американския президент Доналд Тръмп обяви, че окончателно е
Коментари Харесай

Тръмп разреши добив на нефт в огромни територии от защитена арктическа Аляска

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп разгласи , че дефинитивно е утвърден проекта си да отвори големи територии на в миналото предпазената територия на арктическа Аляска за рандеман на петрол , оповестява " Ройтерс ".

Решението, което ще отвори повече земя в западния Северен скат, е едно от редицата дейности , подхванати от администрацията на Тръмп в последните му дни . То идва директно преди планувания търг на сондажни права в Арктическия народен резерват за диви животни (ANWR) в източния Северен скат в сряда.

Американското бюро за ръководство на земите разгласява своя проект за Националния петролен резерват в Аляска (NPR-A), 23 милиона акра (9,3 милиона хектара) земя в западния Северен скат. Планът, подписан от министъра на вътрешните работи Дейвид Бернхард на 21 декември, разрешава продажбите на лизинг да продължат. NPR-A е главното място в Аляска за произвеждане на петрол в щата, което е приблизително 466 000 барела дневно през 2019 година, съгласно данните на Министерството на енергетиката на Съединени американски щати.

Планът разрешава създаване на петрол върху към 80 % от резервата . Съгласно разпоредбите от времето на Обама, към половината от резервата е за лизинг, а другата половина е предпазена заради съображения за околната среда и коренното население.

Не е ясно дали даването на тази повърхност ще усили производството на нефт в Аляска, който доближи своя връх преди повече от 30 години при 2 милиона барела дневно. Законодателството, признато през 2017 година, отвори ANWR, което граничи с Канада, за лизинг на нефт.

Планът Тръмп разрешава отдаване чартърен в голямото езеро Тешекпук , най-голямото езеро в арктическа Аляска и парадайс за мигриращи птици и диви животни . Езерото Тешекпук е неразрешено за лизинг от администрацията на Рейгън .

" Разширяваме достъпа до огромния енергиен капацитет на нацията и осигуряваме стопански благоприятни условия и основаване на работни места както за локалните поданици на Аляска, по този начин и за нацията ни ", сподели Кейси Хамънд, основен заместник-секретар на Министерството на вътрешните работи.

Решението NPR-A получи бърз отговор от природозащитниците, които към този момент са завели дело за анулация на проекта .

" Този ​​ проект за ръководство ще сътвори повече спорове и по-нестабилна бизнес среда за компании, работещи в района ", съобщи в изказване Дейвид Краузе, асистент шеф на Аляска за The Wilderness Society.
 Върховният съд на Норвегия отряза природозащитници за изследването за нефт в Арктика
Върховният съд на Норвегия отряза природозащитници за изследването за нефт в Арктика

" Възмутени сме от това решение "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР