Администрацията на американския президент Доналд Тръмп няма да участва в

...
Администрацията на американския президент Доналд Тръмп няма да участва в
Коментари Харесай

Болтън не участва в спекулации за ракетни тестове на КНДР

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп няма да взе участие в спекулации за ракетни проби на КНДР, разчита на данни от спътници и разследващите си задачи , разяснява пред ЕйБиСи Джон Болтън, представен от ТАСС.

Той разяснява разбора на сателитни изображения, съгласно които КНДР се готви да изстреля ракета в близко бъдеще .

Снимките от 22 февруари демонстрират изследователския център Санумдон, в който Пхенян сглобява своите междуконтинентални балистични ракети - МБР и спътници .
 Северна Корея готви изстрелване на ракета или спътник
Северна Корея готви изстрелване на ракета или спътник

КНДР евентуално тества Съединени американски щати след договарянията в Ханой с цел да получи по-добра договорка

" Не бих се впускал в съответни детайлности за изображенията , които са ви посочили, направени от търговски спътници . Съединените щати изразходват доста запаси, а ние не би трябвало да разчитаме на търговски спътници. Виждаме доста в Северна Корея и ги следим от самото начало ", изяснява Болтън.

" Няма да се занимавам със спекулации по отношение на това, какво значат тези облици на търговски спътници ", добави той.

" Президентът Тръмп ясно съобщи , че няма да повтаря грешките на предходните администрации . Предишните администрации неведнъж повтаряха същата неточност: смятаха, че Северна Корея автоматизирано ще извърши отговорностите си ", разяснява помощникът на президента.

Високопоставен представител на Държавния департамент на Съединени американски щати съобщи по-рано, че държавното управление на Съединени американски щати ще преглежда допустимо ново изстрелване на спътници от КНДР като нарушаване на мораториума за тестване на ракети .
 Тръмп подготвен да продължи договарянията с Ким макар обновената ракетна активност
Тръмп подготвен да продължи договарянията с Ким макар обновената ракетна активност

Вашингтон ще изиска от Пхенян уточнения за причините
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР