Администрацията на американския президент Доналд Тръмп е готова да наложи

...
Администрацията на американския президент Доналд Тръмп е готова да наложи
Коментари Харесай

САЩ забраняват вноса на руски петрол още днес? 

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп е подготвена да наложи възбрана на вноса на съветски газ още от през днешния ден и то без да чака включване в ембаргото на европейските си съдружници, заяви преди минути Bloomberg.

Забраната ще включва вноса на съветски нефт, полутечен природен газ и въглища, съгласно два източници, поискали анонимност.

Подобна възбрана се разисква от няколко дни от Съединени американски щати и Европейски Съюз, само че обособени членки на блока, измежду които и България, са срещу прекъсването на доставките на енергоносители, поради голямата си взаимозависимост от тях. Другите противопоставящи се са Германия и Унгария. Очевидно обаче, администрацията на Байдън е твърдо решена да опита да работи и сама.

Съединени американски щати внасят съществени количества от Русия, само че не и над сериозното равнище. Тотално прекъсване на съветския нефт за Европа би означавало недостиг от 2,5 млн. барела дневно. Ембарго върху вноса на газ обаче все още наподобява като злополука. Въпреки това Путин продължава кървавата си война в Украйна и някакво ограничаване ще бъде нужно, с цел да се спре финансирането на военната му машина.

Предполага се, че в случай че доставките бъдат спрени Съединени американски щати, Европейски Съюз и Саудитска Арабия ще отворят необятно вратите на стратегическите си запаси и ще покрият недостига.

Очаквайте детайлности!
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР