Администрацията на американския президент Джо Байдън води преговори с Pfizer

...
Администрацията на американския президент Джо Байдън води преговори с Pfizer
Коментари Харесай

САЩ даряват на бедните половин милиард дози Pfizer

Администрацията на американския президент Джо Байдън води договаряния с Pfizer Inc. за закупуване на още 500 милиона ваксини против Covid-19, които да бъдат дарени на по-бедни страни. Това заяви " Блумбърг ", като цитира свои източници.

Очаква се договорката да бъде публично оповестена през идващите дни, преди интернационалната среща на върха на Covid, която Байдън свика в коридорите на Общото заседание на Организация на обединените нации. Администрацията на Байдън изпраща тези дози до интернационалната стратегия за ваксини Covax.

Подробности за съглашението бяха обявени по-рано от New York Times.

Американското държавно управление даде обещание през юни да подари 500 милиона дози от имунизацията BioNTech/Pfizer на COVAX, като съвсем половината ще бъдат доставени тази година, потвърдиха през днешния ден фирмите.

200 милиона дози ще бъдат дарени тази година, а останалите 300 милиона през първата половина на 2022 година Те ще отидат в 92 страни с ниски и по-ниски междинни приходи, защото както и всички страни членки на Африканския съюз.

Припомняме, че в края на август, американската администрация по храните и медикаментите даде цялостно утвърждение на имунизацията Pfizer/BioNTech против Covid-19 за хора на възраст над 16 години. Това е първата ваксина против ковид, изцяло утвърдена от FDA.

Бустерните дози ще се ползват след 20 септември.

Властите отхвърлиха апелите на Световната здравна организация (СЗО) да отсрочат така наречен бустер дози ваксини против Covid-19. Мотивът за апела на СЗО бе битка с неравенството и дефицита на имунизациите. Според Организацията, по-бедните страни изпитват усложнения с имунизацията.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР