Администрацията на американския президент Джо Байдън удари със санкции 22-ма

...
Администрацията на американския президент Джо Байдън удари със санкции 22-ма
Коментари Харесай

САЩ удрят със санкции хунтата в Мианмар

Администрацията на американския президент Джо Байдън удари със наказания 22-ма висши чиновници в Мианмар и членове на фамилиите им, съобщи АП. Мотивите за ограниченията са репресиите на държавното управление против митингите за народна власт след преврата. Министерството на финансите разгласи имената на няколко министри, висши военни, съпруги и пълнолетни деца на глобени преди този момент длъжностни лица.

" Потискането на демокрацията от военните и акцията на брутално принуждение против хората в Бирма са неприемливи, се споделя в известието. Съединените щати ще продължат да постановат сходни ограничения на военните в Бирма, виновни за военния прелом и продължаващото принуждение. "

Санкциите замразяват всички активи, които те или компании, които имат, може да имат в Съединени американски щати и не разрешават на американците да вършат бизнес с тях.
 Около 900 опозиционери са убити в Мианмар след преврата
Около 900 опозиционери са убити в Мианмар след преврата

Сред тях има и доста деца

за сигурност в Мианмар, а 126 са наказани на гибел след преврата от февруари. Това разкри представителят на Организация на обединените нации Стефан Дужарик в края на юнио. Поне 40 са починали, до момента в който са били в ареста. 60 от убитите са деца. " Общо 5 202 души са арестувани вследствие на тяхното опълчване на военното усвояване. От тези хора 126 души са наказани на гибел ", сподели Дужарик. Организация на обединените нации в страната продължава да осъжда изрично потреблението на мощ от хунтата, добави той.

Армията завзе властта след, като смъкна и задържа определения граждански водач и нобелов лауреат Су Чжи, която водеше битка против диктатурата през последните две десетилетия от ръководството на военните в Мианмар от 1962-2011 година Хунтата оспорва данните за броя на починалите цивилни и твърди, ч е десетки членове на силите за сигурност също са били убити по време на митингите.
 Хунтата в Мианмар разгласи помирение през юни
Хунтата в Мианмар разгласи помирение през юни

Военните и техните съперници ще договарят за мир

Военната хунта едностранно разгласи преустановяване на огъня Националното помирение ще продължи до 30 юни, с цел да даде опция на военните да договарят с въоръжените етнически организации в страната за реализиране на дълготраен мир.

В края на юни,
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР