Администрацията на американския президент Джо Байдън се готви да обяви

...
Администрацията на американския президент Джо Байдън се готви да обяви
Коментари Харесай

САЩ готвят нови санкции срещу Русия заради Навални

Администрацията на американския президент Джо Байдън се готви да разгласи нови наказания против Русия поради отравянето на намиращия се в пандиза съветски опозиционер Алексей Навални, разгласи съветникът на Байдън по националната сигурност Джейк Съливан пред телевизия Си Ен Ен в неделя. Той сподели още, че Вашингтон ще продължи да глоби съветските компании, участващи в построяването на газопровода " Северен поток 2 ", въпреки да се отхвърли от ограниченията против европейските сътрудници на оспорвания газов план.

Съливан напомни за наложените към този момент наказания против Москва поради Навални, само че сега е в развой на подготовка на спомагателен пакет от ограничения по проблема. " Те ще бъдат наложени сега, в който бъдет избрани верните цели ", уточни той.

" През цялото време сме показвали, че не считаме да смекчаваме нашите удари, когато става въпрос за пагубните дейности на Русия. Президентът към този момент предприе изключителна крачка като подписа новия изпълнителен декрет, даващ му повече пълномощия, когато се отнася за пагубните дейности на Русия ", изясни Съливан.

По-рано демократите в Конгреса разкритикуваха администрацията, че не е въвела втори, правно обвързващ кръг от наказания по случая Навални, до 2 юни 2021 година Демократите обявиха, че администрацията постоянно пропуща периодите, избрани в закона за глобите на Съединени американски щати.

След като Навални колабира по време на полет до Омск, поради отравяне с химическо вещество, сходно на Новичок, бе лекуван в Германия, само че се върна в Русия, където бе незабавно арестуван. Условната му присъда по обвиняване за заграбване на средства от компанията " Ив Роше " е сменена с същински затвор заради нарушавания на рестриктивните мерки.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР