Администрацията на американския президент Джо Байдън предварително е информирала Израел,

...
Администрацията на американския президент Джо Байдън предварително е информирала Израел,
Коментари Харесай

САЩ предупредили Израел, че ще преговарят с Иран

Администрацията на американския президент Джо Байдън авансово е уведомила Израел , че възнамерява да разгласи готовността си да договаря с Иран по иранската нуклеарна стратегия. Това заяви в четвъртък Ройтерс, базирайки се на източник.

Според него помощниците на Байдън не желали новината за проектите на Вашингтон, в това число решението да отдръпна настояването от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за възобновяване на глобите на международната организация против Иран, да изненада Израел . В същото време организацията отбелязва, че Байдън не е разкрил персонално тази информация на израелския министър председател Бенямин Нетаняху по време на телефонния им диалог и тя е била доведена до вниманието на израелската страна посредством други канали.
 Съединени американски щати може да работят с Русия и Китай по иранската нуклеарна стратегия
Съединени американски щати може да работят с Русия и Китай по иранската нуклеарна стратегия

Трябва да реагират нападателно на дейности на Русия, само че и да работят с Москва по въпроси от съвместен интерес

Израел се опълчва на нуклеарната договорка с Иран и приветства решението на някогашния президент Доналд Тръмп за отдръпването на Съединени американски щати от съглашението.

Говорителят на Държавния департамент Нед Прайс съобщи, че Съединените щати ще бъдат подготвени да вземат присъединяване в договаряния с Иран и други пет-плюс-един участник (Русия, Англия, Китай, Франция и Германия) по иранската нуклеарна стратегия по покана Европейският съюз. Според Ройтерс, почитан представител на Европейски Съюз преди този момент е оповестил, че Брюксел е подготвен да бъде хазаин на среща на участници във формата " пет плюс един " и Иран.
 Историческа договорка по иранската нуклеарна стратегия
Историческа договорка по иранската нуклеарна стратегия

Ограничаване на нуклеарната стратегия на Техеран против облекчени наказания

Ядрената договорка беше подписана с Иран от петимата непрекъснати членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и Германия през 2015 година, с цел да се преодолее рецесията към нуклеарното развиване на Техеран.

Три години по-късно Доналд Тръмп извади Съединени американски щати от съглашението с претекста, че Техеран не съблюдава контрактуваното.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР