Администрацията на американския президент Джо Байдън планира да задържи военното

...
Администрацията на американския президент Джо Байдън планира да задържи военното
Коментари Харесай

САЩ запазват военно присъствие в Сирия

Администрацията на американския президент Джо Байдън възнамерява да задържи военното наличие в Сирия. Това съобщи заместник-помощникът на ръководителя на Пентагона по въпросите на Близкия изток Дейна Строул на чуване в комисията по външни работи на Сената на Съединени американски щати.

„ Що се отнася до поддържането на военното наличие, администрацията на Байдън има намерение да го задържи в североизточна Сирия “, сподели тя.
 Съединени американски щати няма да редуцират военното си наличие в Германия Съединени американски щати няма да редуцират военното си наличие в Германия
Американският боен контингент в Германия ще продължи да заема редица военни уреди, които в началото бе планувано да бъдат върн...

Вашингтон възнамерява за " разрешаване на филантропичната рецесия в страната ". Според представител на Министерството на защитата, американската администрация към този момент е " нараснала доставките на филантропична помощ " за сирийците.

Заместник-помощникът на ръководителя на Пентагона обърна внимание на обстоятелството, че терористичната група „ Ислямска страна “ „ не е победена “. Според нея Съединените щати " имат отговорности към демократичните сили на Сирия " във връзка с помощта в битката против бунтовниците.

Хасеке, Дейр ез Зор и Рака, ситуирани на изток и североизток от страната, сега се управляват от подкрепяните от Съединени американски щати кюрдски Демократични сили на Сирия. От 2015 година американското командване е основало девет военни бази в тези региони. Четири от тях се намират покрай нефтените залежи в Дейр ез Зор, останалите пет са в прилежащата провинция Хасек. В края на 2019 година тогавашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп утвърди проект, съгласно който няколкостотин американски бойци ще останат в Сирия, а една от главните им задания ще бъде да обезпечат надзор върху петролните залежи в североизточната и източната част на страната.

В Дамаск военното наличие на Съединени американски щати съпроводена от обир на естествени запаси, принадлежащи на сирийския народ.
 Байдън: Пентагонът да стартира евакуиране на част от войските в Персийския залив Байдън: Пентагонът да стартира евакуиране на част от войските в Персийския залив
Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разпореди на Пентагона да стартира изтеглянето на част от военните сили от Персийския залив, заяви „ У...

Още от АМЕРИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР