Администрацията на американския президент Джо Байдън отпуска нов пакет от

...
Администрацията на американския президент Джо Байдън отпуска нов пакет от
Коментари Харесай

САЩ дават на Украйна 175 млн. долара военна помощ

Администрацията на американския президент Джо Байдън отпуска нов пакет от помощ за сигурността на Украйна на стойност 175 милиона $.  Това оповестяват в сряда от пресслужбата на Държавния департамент на Съединени американски щати. 

Помощта включва спомагателни муниции за системи HIMARS , муниции за противовъздушна защита, артилерийски муниции и друго военно съоръжение. 

" Този пакет, който употребява лимитираните запаси, които остават разполагаем, с цел да помогне на Украйна, обезпечава до 175 милиона $ оръжия и съоръжение при авансово ориентирани усвоявания ", се споделя в изказването. Докато Русия не постави завършек на тази война, като спре бруталните си офанзиви и изтегли силите си от Украйна, за Съединените щати е от решаващо значение да продължат да водят обединението, която изградихме от повече от 50 страни, които стоят твърдо зад Украйна ", се споделя в изказването.

В същото време се акцентира, че в случай че Конгресът на Съединени американски щати не утвърди настояването на президента Байдън за в допълнение финансиране в региона на националната сигурност, актуалният пакет ще бъде един от последните, които Съединените щати могат да дават на Украйна.

" Помагането на Украйна да се отбрани против съветската експанзия и да обезпечи бъдещето си напредва в ползите на нашата национална сигурност и способства за световната непоклатимост по света и ние се нуждаем от Конгреса да работи неотложно ", акцентира Държавният департамент на Съединени американски щати.
 Байдън прикани Конгреса: Без помощ за Киев, подаряваме на Путин успеха
Байдън прикани Конгреса: Без помощ за Киев, подаряваме на Путин успеха

Часове педи гласуването и закани на републиканците, че ще го блокират

Припомняме, че по-рано в сряда  за Украйна.

Искането му пристигна часове преди плануваното основно процедурно гласоподаване в Сената. Републиканците дават обещание да го блокират, като изискват и промени в политиката за сигурност на границите на Съединени американски щати.

" Конгресът би трябвало да поддържа потребностите на националната сигурност на Съединените щати. Честно казано, също и на нашите сътрудници ", сподели той от Белия дом. Настоя, че би трябвало да работи преди ваканцията. Републиканците в Конгреса са подготвени да дадат на съветския президент Владимир Путин най-големия подарък, на който може да се надява, и да изоставят нашето световно водачество, освен Украйна, сподели той. Не можем да позволим на Путин да завоюва ", сподели той.
 Пукнатини в западната поддръжка са ново предизвикателство за Украйна
Пукнатини в западната поддръжка са ново предизвикателство за Украйна

Но Европа знае, че в случай че Путин вземе Украйна, това ще бъде доста рисков казус, с опасности за членове на Европейски Съюз

В сряда в Сената на Съединени американски щати не стигнаха до Украйна.

Брифинг за Украйна в Сената на Съединени американски щати, на който украинският водач Владимир Зеленски не приказва, в последна сметка прерасна в яростен спор по отношение на ограниченията за подсилване на границата на Съединени американски щати с Мексико . Няколко републиканци напуснаха срещата по-рано.

Очакваше се на закрито съвещание на американските сенатори Зеленски да приказва за последните развития във войната с Русия и да призове сенаторите да одобрят пакет от незабавна помощ, който включва 60 милиарда $ за Украйна.

Ръководителят на демократическото болшинство в Сената Чък Шумър сподели, че Зеленски няма да може да приказва, само че продължи отчета си. В последна сметка обаче събитието в действителност беше прекратено заради разногласия за обстановката на границата на Съединени американски щати с Мексико, оповестяват медиите.
 Джанет Йелън: Съединени американски щати ще са отговорни за провалянето на Украйна, в случай че не пратят помощи
Джанет Йелън: Съединени американски щати ще са отговорни за провалянето на Украйна, в случай че не пратят помощи

Нямаше да имат нито учебни заведения, нито лечебни заведения, нито служби за първа помощ, в случай че не бяха парите, които им изпращаме, съобщи тя

Във вторник вечерта Байдън назова безумство вероятното преустановяване на помощта за Украйна.

" Провалът да се поддържа Украйна е просто полуда. Това опонира на ползите на Съединени американски щати. Просто е неверно ".

По-рано Белият дом предизвести, че парите за военна помощ за Украйна

Киев предизвести, че
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР