Администрацията на американския президент Джо Байдън обяви маймунската шарка за

...
Администрацията на американския президент Джо Байдън обяви маймунската шарка за
Коментари Харесай

САЩ обявиха маймунската шарка за извънредна здравна ситуация

Администрацията на американския президент Джо Байдън разгласи маймунската шарка за изключителна обстановка в опазването на здравето, заяви Хавиер Бесера – министър на опазването на здравето и филантропичните въпроси, предадоха международните организации.

Подготвени сме да реагираме на идващото равнище при оправянето с този вирус, призоваваме всеки американец да се отнася съществено към маймунската шарка и да поеме отговорност да ни оказва помощ да се оправим с него, уточни министър Бесера.

Това решение, което се обмисляше от седмици, цели евентуално лекуване на заболяването по опростена процедура и улеснение на достъпа до ваксини, за които към този момент няма да е наложително да минават през нормалното федерално изследване.

Разпореждането ще разреши също държавното управление да е по-гъвкаво при разпределение на имунизациите, с които сега разполага.

Въпреки че управляващите споделиха, че към 1,6 милиона американци са изложени на риск да се заразят с маймунска шарка, Съединени американски щати разполагат единствено с 550 000 дози ваксина.

На 23 юли Световната здравна организация разгласи маймунската шарка за световна изключителна обстановка за публичното здраве.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР