Администрацията на американския президент Джо Байдън обяви маймунската шарка за

...
Администрацията на американския президент Джо Байдън обяви маймунската шарка за
Коментари Харесай

САЩ обявиха маймунската шарка за извънредна ситуация в здравеопазването

Администрацията на американския президент Джо Байдън разгласи маймунската шарка за изключителна обстановка в опазването на здравето, заяви Хавиер Бесера – министър на опазването на здравето и филантропичните въпроси, предадоха международните организации.

Подготвени сме да реагираме на идващото равнище при оправянето с този вирус, призоваваме всеки американец да се отнася съществено към маймунската шарка и да поеме отговорност да ни оказва помощ да се оправим с него, уточни министър Бесера, съобщи Българска телеграфна агенция.

Това решение, което се обмисляше от седмици, цели евентуално лекуване на заболяването по опростена процедура и улеснение на достъпа до ваксини, за които към този момент няма да е наложително да минават пред нормалното федерално изследване.

Разпореждането ще разреши също държавното управление да е по-гъвкаво при разпределение на имунизациите, с които сега разполага.

Въпреки че управляващите споделиха, че към 1,6 милиона американци са изложени на риск да се заразят с маймунска шарка, Съединени американски щати разполагат единствено с 550 000 дози ваксина.

На 23 юли Световната здравна организация разгласи маймунската шарка за световна изключителна обстановка за публичното здраве.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР