Администрацията на американския президент Джо Байдън обяви днес, че самолети

...
Администрацията на американския президент Джо Байдън обяви днес, че самолети
Коментари Харесай

Извозват с граждански самолети евакуираните от Афганистан

Администрацията на американския президент Джо Байдън разгласи през днешния ден, че самолети на гражданската авиация ще бъдат употребявани, с цел да транспортират евакуираните от Афганистан хора, съобщи Българска телеграфна агенция.

Говорител на Пентагона съобщи, че 18 самолета, които ще се употребяват, включително на фирмите Юнайтед, Америкън еърлайнс и Делта, няма да летят непосредствено до Кабул, а ще бъдат употребявани, с цел да транспортират хората, които към този момент са изведени от Афганистан до други места.

Днес президентът на Съединени американски щати благодари на престолонаследника на Обединените арабски емирства шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян за това, че неговата страна подкрепя интервенцията за евакуация на хора от Афганистан, съобщи Ройтерс.

ОАЕ в петък се съгласиха да одобряват 5000 афганистанци, които ще бъдат евакуирани от Афганистан. Те ще бъдат подслонени в ОАЕ за 10 дни на път за трета страна по искане на Съединени американски щати.

Същевременно военачалник Йенс Арлт, командващ немските военнослужещи в Кабул, съобщи през днешния ден, че хората, които обезверено желаят да изоставен афганистанската столица са били преместени от северния и източния вход на летището и че те към този момент са били затворени.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР