Администрацията на американския президент Джо Байдън обяви 6 милиарда долара

...
Администрацията на американския президент Джо Байдън обяви 6 милиарда долара
Коментари Харесай

САЩ инвестират $6 млрд. за намаляване на емисиите в индустрията


Администрацията на американския президент Джо Байдън разгласи 6 милиарда $ финансиране за планове, които ще понижат излъчванията от индустриалния бранш - най-голямата инвестиция в Съединени американски щати за декарбонизиране на локалната промишленост за битка с изменението на климата, заяви

Индустриалният бранш е виновен за почти 25% от всички излъчвания на нацията и се оказа сложен за декарбонизация заради своите енергоемки, широкомащабни интервенции.

Съоръженията за желязо, стомана, алуминий, храни и питиета, бетон и цимент са някои от участващите в тази самодейност. Получателите на финансирането, което идва от Закона за понижаване на инфлацията и двупартийния Закон за инфраструктурата, включват 33 демонстрационни плана допълнително от 20 щата. Министърът на енергетиката Дженифър Гранхолм сподели по време на диалог с медиите, че технологиите, които се финансират, са „ репликируеми “, „ мащабируеми “ и ще „ слагат нов златен стандарт за чисто произвеждане в Съединените щати и по света “. Съветникът по климата на Белия дом Али Заиди сподели, че това финансиране има за цел да отстрани 14 милиона метрични тона замърсяване всяка година, което се равнява на премахването на към три милиона коли от пътя. Сред декларираните досега задължения от разнообразни компании са:
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР