Администрацията на американския президент Джо Байдън лично насърчава лидерите на

...
Администрацията на американския президент Джо Байдън лично насърчава лидерите на
Коментари Харесай

Washington Post: САЩ насърчават Украйна да преговаря с Русия

Администрацията на американския президент Джо Байдън персонално предизвиква водачите на Украйна да алармират за неприкритост за договаряния с Русия и да се откажат от обществено декларираното си желание да вземат участие в мирни договаряния единствено, в случай че президентът Владимир Путин бъде отхвърлен от власт. Това заяви през вчерашния ден Washington Post, като цитира свои източници, осведомени с полемиките.

Според тях, настояването на американски публични лица не е имало за цел да тласне Украйна на масата за договаряния, а обмислен опит да се подсигурява, че Киев ще резервира поддръжката на други народи , които се тормозят от разпалване на война за мнозина години напред.

В него се споделя, че полемиките илюстрират сложността на позицията на администрацията на Байдън по отношение на Украйна. Американски чиновници обществено дават обещание да поддържат Киев с големи суми помощ, като в същото време се надяват на разрешаване на осеммесечния спор, който лиши нанесе огромно въздействие върху международната стопанска система и породи страхове от нуклеарна война.

Американски чиновници споделят оценката на украинските си сътрудници, че Путин към този момент не е сериозен в договарянията, само че признават, че възбраната на украинския президент Володимир Зеленски за договаряния с него е породила безпокойствие в елементи от Европа, Африка и Латинска Америка, където резултатите на войнаъа върху разноските за храна и гориво се усещат най-остро.
 30 конгресмени-демократи пишат на Байдън за договаряния с Русия
30 конгресмени-демократи пишат на Байдън за договаряния с Русия

Помощта за Украйна излизала скъпо

" Умората от Украйна е същинска за някои от нашите сътрудници ", цитира Post неназован американски чиновник.

Съветът за национална сигурност на Белия дом не даде неотложен коментар на въпрос дали отчетът е прецизен. 

" Казвали сме го преди и ще го кажем още веднъж: Действията приказват по-силно от думите. Ако Русия е подготвена за договаряния, тя би трябвало да спре своите бомби и ракети и да изтегли силите си от Украйна. Кремъл продължава да ескалира тази война. Кремъл показва нежеланието си да взе участие съществено в договаряния още преди да стартира пълномащабното си навлизане в Украйна. " Това са съобщили от Държавния департамент. 

Говорителят означи и забележките на Зеленски в петък, в които той сподели: " Ние сме подготвени за мир, за почтен и обективен мир, чиято формула сме изразявали неведнъж ".

В своето вечерно послание към украинския народ в петък Зеленски добави: " Светът знае нашата позиция. Това е почитание към Устава на Организация на обединените нации, почитание към нашата териториална целокупност, почитание към нашия народ.

Съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан сподели по време на посещаване в Киев в петък, че поддръжката на Вашингтон за Украйна ще остане " непоколебима и непоклатима " след междинните избори за Конгреса идващия вторник.
 Кремъл все по-често загатва за договаряния
Кремъл все по-често загатва за договаряния

Москва не изключва да реализира задачите си в Украйна посредством разговори
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР