Администрацията на американския президент Джо Байдън е знаела за украински

...
Администрацията на американския президент Джо Байдън е знаела за украински
Коментари Харесай

Вашингтон пост: В Белия дом са знаели за украински планове за саботаж на Северен поток

Администрацията на американския президент Джо Байдън е знаела за украински проекти за бойкот на газопровода " Северен поток " три месеца преди взривяването му, написа в. " Вашингтон пост ".

Плановете, за които американското управление е научило от непосредствен съдружник, са предвиждали потреблението на дребен екип от гмуркачи, докладващи директно на главнокомандващия на украинските въоръжени сили. Подробности за проекта са били получени от европейска разследваща работа и споделени с Централно разузнавателно управление на САЩ през юни 2022 година, съгласно изданието.

Европейските разследващи данни са били споделени в чата на приложението Дискорд, като се допуска, че източникът е Джак Тейшейра, задържаният от сътрудници на ФБР някогашен гвардеец на американската Национална армия. Американското издание е получило копие от тях от един от онлайн-приятелите му.

Предполагаемият разследващ отчет е получен от лице в Украйна. Получената от него информация не може да бъде доказана, само че през юни Централно разузнавателно управление на САЩ е споделило отчета с Германия и други европейски страни, съгласно поискали анонимност източници.

Изключително съответните елементи, включващи броя на причинителите и методите им, демонстрират, че в продължение на близо година западните съдружници са имали съображение да подозират Киев в бойкот. През последните месеци немските проверяващи органи откриха детайлности към детонацията, които поразително наподобяват на това, което съгласно европейските служби е възнамерявала Украйна, отбелязва в. " Вашингтон пост ". Вестникът е приел да не разкрива името на европейската страна, както и някои аспекти на хипотетичния проект по искане на държавни чиновници, които обявиха, че разкриването на информацията би заплашило източници и интервенции.

Длъжностни лица от няколко страни обаче са удостоверили, че обобщението на разследващата информация, оповестено в Дискорд, дава отговор на това, което европейската работа е съобщила на Централно разузнавателно управление на САЩ.

Засега няма коментар от Киев, Белия дом и Централно разузнавателно управление на САЩ.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР