Администрацията на американския президент Джо Байдън е близо до вземането

...
Администрацията на американския президент Джо Байдън е близо до вземането
Коментари Харесай

САЩ могат да доставят на Украйна ракети с далечен обсег, заредени с касетъчни боеприпаси

Администрацията на американския президент Джо Байдън е покрай вземането на решение да даде на Украйна ракети с отдалечен обхват, снабдени с касетъчни муниции. Това би дало опция на Киев да нанесе значими удари надълбоко във вътрешността в окупираните от Русия територии в границите на контраофанзивата си.

Според източници на Ройтерс, става дума за ракети с обхват до 306 км . И такива, които поразяват цели на отдалеченост до 72 км., произвеждане на компанията Локхийд Мартин. В момента Украйна разполага със 155-милиметрови артилерийски оръдия с оптимален обсег 28 км, които могат да изстрелват касетъчни муниции с до 48 експлозива.

Президентът на страната Володимир Зеленски разгласи, че страната получава и солидна помощ от други западни сътрудници във връзка с Противовъздушна отбрана.

" Подготвяме се да засилим пакета за поддръжка на защитата от страна на Германия. Системи за противовъздушна защита, артилерия, съоръжение . Това, което беше контрактувано с канцлера Шолц. Срещнах се с немския министър на външните работи Баербок - тя беше на посещаване в Украйна. Изключително значимо е сътрудниците да чуят потребностите на нашата страна, на нашите бойци и на отбраната на енергийната ни инфраструктура. Убеден съм - резултати ще има. Постигаме прогрес и с други наши сътрудници, по-специално във връзка с системите за противовъздушна защита ", съобщи Володимир Зеленски, президент на Украйна.

Касетъчните муниции са неразрешени от повече от 100 страни . Русия, Украйна и Съединените щати не са подписали Конвенцията за касетъчните муниции, която не разрешава производството, складирането, потреблението и прехвърлянето на тези оръжия.

Обикновено те изпускат огромен брой по-малки бомбички, които могат да убиват безсистемно на огромна повърхност. Тези, които не съумяват да се взривят, съставляват заплаха десетилетия по-късно. Вашингтон е отделил повече от 40 милиарда $ за военна помощ на Киев от старта на войната.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР