Администраторите на Twitter са премахнали хиляди автоматични акаунти (ботове) в

...
Администраторите на Twitter са премахнали хиляди автоматични акаунти (ботове) в
Коментари Харесай

Twitter премахна хиляди акаунти, поствали призиви за бойкот на междинните избори в САЩ

Администраторите на Twitter са премахнали хиляди автоматизирани сметки (ботове) в Съединени американски щати, поствали апели към гласоподавателите да не гласоподават във вторник на междинните избори за Конгрес , обрисували се сложни за републиканците. Това оповестяват медиите, осведоми Агенция Франс Прес.

От обществената мрежа обявиха, че са отстранени " сметки, пробвали се да постнат автоматизирано лъжлива информация, нарушавайки разпоредбите ни ".

Според Си Ен Ен Twitter е бил алармиран за тези случаи от комитета, водещ акцията на демократите, и сметките са били отстранени през септември и при започване на октомври. Акцията с ботове наподобява е била ръководена от територията на Съединени американски щати , прецизираха от Twitter без повече детайлности.

След обвиняванията, че е бил манипулиран от Русия по време на президентската акция през 2016 година, представители на Twitter декларират, че през последните месеци се положени старания за премахването на подправени или автоматизирани сметки , предопределени да манипулират публичното мнение във връзка със сегашните избори.

Неотдавна президентът Доналд Тръмп се оплака, че Twitter изтривал сметки на негови последователи, припомня Агенция Франс Прес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР